• Felújítják a kaszkádos medencerendszert és egész évben üzemelni fog a fürdő, aminek szomszédságában luxusvillák épülnek.

  • Már 2023 őszén elkezdődhet a beruházás.

Idén lesz a 16. éve, hogy bezárták a gyönyörű dunai panorámájáról ismert Lepencei Strandfürdőt. A működése harminc éve alatt rengeteg vendéget vonzott a fürdőt, az elmúlt években azonban a természet teljesen visszafoglalta az egykori strandot.

Korábban a tulajdonos azt tervezte, hogy fedett részleggel is rendelkező élményfürdővé fejleszti a strandfürdőt. Ehhez jelentős állami támogatásra is ígéretet kaptak. A projekt azonban csúszott és idén év elején kiderült, hogy a fürdőfejlesztésre szánt támogatást visszavonta a magyar állam.

Azonban úgy tűnik, van egy másik terv a beruházás megvalósítására. Erről Szepesi Richárd, a Dreamland Holding Zrt. többségi tulajdonosa számolt be a Turizmus.com-nak. Ez alapján az egykori fürdő területén 30 luxusvillát építenek, amit az értékesítést követően az üzemeltető cég turisztikai hasznosításba vesz majd vissza.

A fürdőt is felújítják, de a korábbiaknál jóval kisebb volumenű beruházással. Újraélesztik a legendás kaszkádos medencerendszert és amennyiben a költségvetésbe belefér, akkor a régi úszómedencét is felújítják. A megújult fürdő az ígéret szerint egész évben üzemelni fog és külső vendégek is látogathatják. Az önerőből megvalósítandó beruházást idén ősszel kezdik el, az átadás pedig 2025 tavaszán várható.

Ilyen volt a lepencei strand fénykorában, a 80-as években:

Lepence Strandfürdő 1985