• A megye északi és déli harmadában található a két legolcsóbb választás, ha minősített gyógyvízzel rendelkező fürdőt keresünk.

  • Mindkettő jó úti cél lehet, de azért egészen eltérő jellegű fürdőkről van szó.

Megnéztük, hogy jelen állás szerint Pest megye gyógyvizes fürdői közül melyik kettő kínálja a legolcsóbb – teljes árú – napi belépőt. A „jelen állás” itt fontos kitétel, hiszen a megyében több olyan szezonális strandfürdő is található, amelyek gyógyvízzel rendelkeznek, de csak a nyári strandszezon idején üzemelnek.

Ilyen például a nemrég emlegetett albertirsai, továbbá a tápiószentmártoni, vagy éppen a jelenleg felújítás alatt álló tóalmási fürdő. A nyári időszakban jó eséllyel az utóbbiak közül kerülne ki a két legolcsóbb gyógyvizes fürdő.

Jelenleg viszont a Gödi Termálfürdő és a Ceglédi Gyógyfürdő kínálja a két legolcsóbb gyógyvizes fürdőzési lehetőséget Pest megyében. Gödön a felnőtt napi belépő ára 2400 forint, Cegléden 3000 forint. Diákoknak, nyugdíjasoknak mindkét helyen olcsóbb belépőt is kínálnak, Gödön 1700, Cegléden 2500 forintért.

A Gödi Termálfürdőben így szezonon kívül két szabadtéri medence jelenti a választékot és fontos tudni, hogy hétfőnként zárva tartanak. Aki szereti a hangulatos, szabadtéri medencés fürdőket, annak érdemes ide ellátogatni.

Göd termálfürdő

A Ceglédi Gyógyfürdő ár-érték arányban kimondottan jónak számít, sokkal többet adnak pluszban, mint amennyivel drágább a belépőjük a gödi fürdőnél. A szaunarészlegük is remek és csak 1000 forint a felára, szombatonként pedig éjfélig tartó fürdőzéssel várják a vendégeket. Plusz érv lehet a ceglédi fürdő mellett, hogy támogatott fürdőgyógyászati kezeléseket is kínálnak. Aki nem mostanában járt náluk, az figyeljen arra, hogy egy ideje a hétfő és a kedd szünnapnak számít.

Cegléd esti fürdőzés a termálmedencében

Gödön egyébként kalcium-magnézium-nátrium-hidrogénkarbonátos, fluoros gyógyvíz található, amelynek a metakovasav és a szabad szénsav tartalma is jelentős. Cegléden pedig jódot, brómot, fluoridot, metakovasavat és metabórsavat is tartalmazó hidrogénkarbonátos gyógyvíz tör a felszínre, amelynek a gyógyhatásáról korábban itt írtunk.