• A kedvező összetételű ceglédi gyógyvizet főként mozgásszervi, reumatikus betegségek esetében, valamint egyes bőrbetegségeknél és emésztőrendszeri problémáknál érdemes alkalmazni.

  • A vizsgálatok szerint a vízzel végzett fürdőkúrák hatása hónapokon keresztül érvényesül.

Akik jó gyógyvizes fürdőt keresnek Pest megyében, azoknak érdemes számításba venniük a Ceglédi Gyógyfürdőt. A megye délkeleti részén található település ma ismert fürdőjét 2003-ban nyitották meg. Az elvégzett vizsgálatok alapján a Cegléden feltörő termálvíz 2004 decemberében szerezte meg a gyógyvíz minősítést, még nevet kis kapott: „Cegléd Kincse gyógyvíz”.

Egyébként még ugyanabban az évben maga a fürdő is megkapta a gyógyfürdő titulust, az 54 Celsius-fokosan feltörő gyógyvíz minősítését pedig 2014-ben megerősítették.

Annak idején a víz gyógyhatását ágyéki gerincbántalomban szenvedő, valamint térdízületi porckopással küszködő betegeken tesztelték. A 15 alkalomból álló fürdőkúra után a gerincbántalmas csoport 74 százalékánál, a porckopásosok 68 százalékánál mérséklődtek a panaszok. Ráadásul ez a javulás mindkét csoport esetében tartósnak bizonyult, amit a három hónappal később elvégzett kontrollvizsgálatokkal igazoltak.

A jódot, brómot, flouridot, metakovasavat és metabórsavat is tartalmazó nátriumklorid-hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban mozgásszervi, reumatikus, bőrgyógyászati és emésztőrendszeri betegségek esetén lehet hatékony.

A fürdőben található gyermek- és élménymedencéken felül több gyógyvizes medence is a vendégek rendelkezésére áll. A fedett fürdőben két medencét töltenek gyógyvízzel, egyiket 34-36 Celsius-fokos, a másikat 36-38 Celsius-fokos vízzel. Ezen kívül a szabadtéri részen a strandszezonban működik egy gyógyvizes ülőmedence. Illetve tavaly nyáron a főépület közvetlen közelében átadtak egy vadonatúj gyógymedencét, amit 38 Celsius-fokos vízzel töltenek és egész évben a vendégek rendelkezésére áll.

Cegléd Gyógyfürdő új gyógymedenceA Ceglédi Gyógyfürdőben az egészségbiztosító által támogatott fürdőkezelések is elérhetők. Érdemes ezekkel kiegészíteni a medencefürdőzést, hiszen számos egészségügyi probléma esetén jelentősen felgyorsíthatják a panaszok enyhülését, a betegségek gyógyulását. Jelenleg a fürdőben gyógyvizes medencefürdő, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna és a 18 év alattiak csoportos gyógyúszása érhető el a támogatott kezelések közül.