• Új gyógyfürdővel bővült az erdélyi fürdőkínálat; az egyik Fejér megyei kisváros támogatott fürdőbelépőt biztosít a nyugdíjasainak; az 50-es években ipari hűtővizet használtak volna gyógyászati célokra; jó ár-érték arányú gyógyfürdő Hajdú-Biharban.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A mögöttünk álló hét egyik fontos eseményének számított, hogy megnyitotta kapuit a Fontana Gyógyfürdő. A borszéki fürdő ünnepélyes átadásáról itt írtunk. Még a korábbi heti hírek közé tartozott, hogy gazdát cserélt a patinás Gellért Szálló. Megkérdeztük az új tulajdonost, hogy mikorra tervezik a felújítás kezdetét, itt olvashatja el, hogy mit válaszoltak.

A hét első napján emelt árat a Bocskai Gyógyfürdő, de az az igazság, hogy még így is bőven a jó ár-érték arányú fürdők közé tartoznak. Arra azonban érdemes figyelni, hogy 14 év alatti vendégeket nem fogadnak, jelenleg ugyanis csak a gyógyvizes medencéik üzemelnek.

Aki neten vásárolna ajándék fürdőbelépőt, vagy gyógyvízből készült kozmetikumot, annak érdemes megnéznie az egyik hazai fürdő ajánlatát.

Véletlenül akadtunk egy nagyon jó kezdeményezésre. A Fejér megyei Mórnak nincs termálfürdője, viszont szerettek volna kedvezményes fürdőzési lehetőséget biztosítani a településen élő nyugdíjasok számára. Ezért megállapodtak a Brigetio Gyógyfürdővel arról, hogy hétköznapokon támogatást nyújtanak a móri nyugdíjasok által váltott fürdőbelépőkhöz.

A párkányi Vadas Thermal Resort üdülőkomplexum számára sem volt egyszerű az idei év, ennek ellenére a jelenlegi helyzetből sikerült kihozniuk a maximumot. Itt olvashat arról, miként értékelte a 2022-es évet az igazgatójuk.

Sajnos benne volt a pakliban, hogy jövő év elején időlegesen bezárják a Tamási Termálfürdőt. A héten kiderült, hogy ez valóban így lesz, itt olvashat erről.

A végére pedig egy érdekesség: az 1950-es években felmerült annak a lehetősége, hogy a kéntartalmú ipari hűtővizeket gyógyászati célra használjanak. Ez nem vicc, komolyan megvizsgálták a kérdést.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.