• Az év végéig még heti három nap nyitva tart a Tamási Termálfürdő, ahol egy szabadtéri termálmedence és a szauna üzemel.

  • Januártól viszont bezárják a fürdőt, de a strandszezonra újranyitnák.

A Tamási Termálfürdőben tavaly novemberben történt tűzeset, ami miatt jelentősen károsodott az épület tetőszerkezete. Már idén január 29-én újranyitottak, azonban ez csak részleges nyitást jelentett, a fedett fürdő medenceterét azóta sem lehet használni.

A létesítmény október elsejétől hétfőnként és keddenként már zárva volt, november közepén pedig átálltak arra, hogy csak heti három nap, pénteken, szombaton és vasárnap fogadnak vendégeket. Ezeken a napokon is csak délutánonként látogatható a fürdő, pénteken és szombaton 14 és 20 óra, vasárnap 14 és 19 óra között. Továbbra is egy szabadtéri termálmedence és a szaunavilág használható.

Az ősszel kiderült, hogy a fürdőt 12 éve üzemeltető Aquaplus Kft.-vel év végén – közös megegyezéssel – szerződést bont a tulajdonos önkormányzat. Január elejétől pedig a Tamási Vagyongazdálkodó Kft. veszi át a fürdő működtetését. Már múlt hónapban sejthető volt, hogy ez időlegesen a termálfürdő bezárásával járhat, de a tegnapi képviselő-testületi ülésen biztossá is vált.

Mint a Teol.hu írja, a jelenlegi energetikai helyzetben nem biztosítható a téli üzemeltetés, viszont a tervek szerint május közepétől kezdődően majd újra megnyitja kapuit a termálfürdő, ami egyelőre szezonálisan fog működni. A tűzesetben károsodott épületrész felújítására már kiírták a pályázatot, így várhatóan ez a munka is el fog kezdődni a jövő év során.

Tamási Termálfürdő főépület

Kicsit bonyolítja az üzemeltetés átadását-átvételét, hogy a biztosítással kapcsolatos ügyintézés még nem zárult le. A fürdőt december 31-ig működtető Aquaplus Kft.-nek volt az épületre szóló biztosítása, a biztosító elismeri a kárt, de a kártérítés pontos összege még nem ismert. Ezzel kapcsolatban még el kell számolnia egymással az Aquaplusnak és a város önkormányzatának, illetve az új üzemeltetőnek, a Tamási Vagyongazdálkodó Kft.-nek.