• Akik az ország keleti régiójában keresnek fürdőzési lehetőséget a téli hónapokra, azoknak van egy jó tippünk.

  • December eleje óta ugyanis újra nyitva a kisvárdai Aquacinema fürdő wellness részlege.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától északkeletre 45 kilométerre található Kisvárda, ahol a település termálfürdője nagy múltra tekinthet vissza. Olyannyira, hogy 1978-ban a megyében elsőként a kisvárdai termálvíz kapott hivatalosan is gyógyvíz minősítést.

A kisvárdai Aquacinema fürdő fő attrakciójának a néhány évvel ezelőtt átadott, 5 emelet magas és 14 pályás csúszdapark számít, ami viszont csak a nyári strandszezon idején üzemel. A létesítmény ugyanakkor egy fedett fürdőrésszel is rendelkezik, ami a hidegebb hónapokban is üzemel. Bár idén ennek a megnyitására sokat kellett várni. A strand ugyanis már szeptember 11-én bezárt, a wellness részleg viszont csak december elejétől várja újra a vendégeket, de a lényeg, hogy már nyitva van. Termálmedencék, bébi és gyermek medence, jacuzzi, szaunavilág jelenti fürdő szezonon kívüli választékát.

Mostanában – az energiaválság miatt – hozzá vagyunk szokva a nagyon megkurtított nyitvatartási időkhöz, azonban ezen a téren nem lehet panasz az Aquacinema téli üzemidejére. A tavalyi szezonban sem voltak nyitva a hét első két napján és ebben most sincs változás, tehát szerdától vasárnapig látogatható a termálfürdő. Azonban a nyitvatartási időt egy órával megtoldották, nem 10 órakor, hanem 9 órakor nyitnak és 20 órakor van záróra. Ez manapság teljesen elfogadhatónak számít.

A szaunavilág péntekenként, szombatonként és vasárnaponként üzemel. Ez szintén így volt tavaly is, de itt is történt egy kedvező változás, mert pénteken nem 16 órakor, hanem már 14 órakor nyitnak. A hétvége két napján déltől használható a szauna és mindhárom nap 19:45-kor zárnak.

Ami az ünnepi időszakot illetni, december 24-én és 31-én zárva lesz a fürdő, de december 25-én ás 26-án, valamint január 1-jén várják a vendégeket (tavaly szilveszter napján kinyitottak, de elsején zárva volt a fürdő).

Jelenleg a felnőtt napi belépő 3800 forintba, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 3400 forintba kerül. 16 óra után vásárolhatunk délutáni belépőt, ami felnőttek esetében 3300 forintos, gyerekeknél, diákoknál és nyugdíjasoknál 2900 forintos belépőárat jelent. A szaunavilág 1500 forintos kiegészítő jegy ellenében látogatható. Csütörtökönként van egy állandó nyugdíjas kedvezménye az Aquacinemának: ezeken a napokon a szenior vendégek 3200 forintért válthatnak napi belépőt.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

Ahogy említettük, a fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik. A kisvárdai gyógyvíz kedvezően hat a mozgásszervi megbetegedésekre, egyes nőgyógyászati gyulladásos megbetegedésekre, rándulásoknál, húzódásoknál, ficamoknál gyorsítja a felépülést, de csonttörések utókezelése során is alkalmazható.

Itt olvashatja Hajdú-Bihar megyei fürdőtippünket egy nagyon jó ár-érték arányú gyógyfürdőről.