• Nincs gyógyfürdője a Fejér megyei Mórnak, ezért egy másik település fürdőjével állapodtak meg, hogy olcsóbban juthassanak belépőhöz a nyugdíjas lakosaik.

  • Idén a kisváros lakói közül már több mint 1500-an éltek a lehetőséggel.

Arra számos példa akad, hogy a termálfürdővel rendelkező települések kedvezményes belépőt biztosítanak a helyi lakosoknak. Sőt, például Hajdúnánáson a támogatott fürdőgyógyászati kezelésekért sem kell önrészt fizetniük az állandó lakosoknak.

A Fejér megyei Móron viszont nincs helyben gyógyfürdő (igazából még a közelben sem), de mégis megoldják, hogy legalább a helybéli nyugdíjasok olcsóbb fürdőbelépőhöz juthassanak. A Mórmost.hu ír arról, hogy a város képviselő-testülete a héten fogja tárgyalni a nyugdíjasok gyógyfürdős kedvezményének 2023-as meghosszabbítását.

Egy évek óta létező kedvezményről van szó, aminek a lényege az, hogy a móri nyugdíjasok az 50 kilométerre lévő Brigetio Gyógyfürdőben válthatnak olcsóbb belépőt. Ehhez belépőnként 700 forint támogatást biztosít a város. (Jelenleg a komáromi Brigeto Gyógyfürdőben 2400 forint a nyugdíjas napijegy, így a móri nyugdíjasoknak 1700 forintba kerül).

A kedvezményt ki is használják a móriak. Az önkormányzati előterjesztés szerint idén január elseje és november 25. között 1521-en éltek a lehetőséggel. Az előterjesztés alapján egyébként a kedvezményt jövőre is biztosítaná a város, viszont a támogatás összege nem emelkedik, még akkor sem, ha a gyógyfürdő árat emel.

Komárom Brigetio Gyógyfürdő

A Brigetio Gyógyfürdő kapcsán említést érdemel, hogy a megnövekedett energiaárak miatt jövő év első három hónapjában az uszodát nem fogják üzemeltetni. Ugyanakkor a gyógyvizes medencék, a gyógyászati részleg és a szaunavilág továbbra is a vendégek rendelkezésére áll.