• Aggodalomra semmi ok, mert egy régóta tervezett karbantartási szünetről van szó.

  • A hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő csak december 12. és 16. között lesz zárva.

A Hungarospa fürdőkomplexumhoz tartozó Aqua-Palace élményfürdőben minden évben a karácsony előtti hetekben szokták megejteni a szükséges karbantartási leállást. Ezt igyekeznek rövidre fogni és idén sem lesz másként. Emiatt december 12-16. között tart zárva az élményfürdő.

Ugyanakkor ettől függetlenül még érdemes akár a következő napokban is ellátogatni Hajdúszoboszlóra, hiszen a gyógyfürdő (7 és 19 óra között), valamint az Árpád Uszoda is (7 és 21 óra között, december 12-én 7 és 18 óra között) nyitva tart. Ráadásul utóbbiban, tehát az uszodában is található egy termálvizes medence.

A karbantartási leállást követően pedig teljes gőzzel üzemel majd az élményfürdő (10 és 20 óra között) és a Hungarospa többi részlege, ebbe beleértve az év végi ünnepi, iskolaszüneti időszakot is. Két változást kell csak fejben tartani, az egyik az, hogy december 24-én mindegyik fürdőegység 16 órakor, december 31-én pedig 18 órakor fog zárni.

Szilveszterkor a korábbi zárást az is indokolja, hogy idén is nagyszabású fürdőbulival búcsúztatják az évet. Ezt a programot az Aqua-Palace-ban tartják 20 óra és másnap hajnali 4 óra között. Ahogy a szilveszteri fürdős programajánlónkban is írtuk, ekkor élőzenével, lézershow-val, habpartyval várják az érdeklődőket, a sztárvendég pedig Zséda lesz. A belépőjegyek elővételben már megvásárolhatók.

Aqua Palace fedett élményfürdő egyik medencéje

 

A Hungarospa működését egyébként az energiaválság nem veszélyezteti. A gyógyfürdő részlegben a forró termálvíz segítségével fűtenek, hiszen 75 Celsius-fokosan tör fel a termálvíz, amit hőcserélőkkel tudnak hasznosítani. Az Aqua-Palace élményfürdő fűtését pedig egy gázmotoros erőmű segítségével oldják meg. A termálvíz ugyanis nagy mennyiségű és jó minőségű metángázzal érkezik a felszínre. Ezt a gázt a metán leválasztásával a gázmotoros erőműben alakítják át elektromos árammá. A gázmotor működése közben hulladékhő is keletkezik, amit fűtéshez használnak.