• Tavalyi árakkal nyit újra a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő; pici község szuper termálfürdővel; bezárták a Kék Lagúna termálfürdőt; gyógyvizes medencék ideális hőfoka; fürdőgyógyászati kezelés szívbetegeknek; Pávai Vajna Ferenc utolsó évei.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Október végén jelentették be, hogy újra megnyitja kapuit a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő, amit még tavaly októberben zártak be. December elsején nyitnak és már kiderült, hogy milyen jegyárakat kínálnak. A bezárás előtti időszakhoz képest nem emelnek árat, azaz hasonlók lesznek a jegyárak, mint a Barlangfürdőben.

Egerben különleges programokkal készül az év hátralévő részére a termálfürdő és a patinás Török Fürdő is, erről itt olvashat. Hol található az a legkisebb község, ahol egész évben nyitva tartó termálfürdő működik? Ezt pedig itt tudhatja meg.

A hét elején írtunk arról, hogy gondok lehetnek Izland legnépszerűbb termálfürdőjének számító Kék Lagúnánál. Fokozódik a területen a vulkanikus aktivitás, ami földrengésekkel és annak a veszélyével jár együtt, hogy valahol feltörhet a láva, de nem tudni, hol. Kedd-szerda táján már arról cikkezett az izlandi sajtó, hogy felelőtlenség nyitva tartani a termálfürdőt, csütörtökön pedig be is zárták a Kék Lagúnát, egyelőre egy hétre. Azóta egyébként rosszabbodott a helyzet, a közeli Grindavík lakóit kitelepítették. Per pillanat sajnos nem látszik valószínűleg a jövő heti újranyitás.

Melyik hőfokú medencét érdemes választani a gyógyvizes fürdőzés során? Erről itt tudhat meg bővebb információkat. A téli szezonban nem mindegyik fürdő tart nyitva a hét első felében. Egyes helyeken ez csak a hétfőt, máshol a hét első három-négy napját jelenti, itt tájékozódhat ezzel kapcsolatban.

Melyik az a fürdőgyógyászati kezelés, ami kifejezetten hatékony lehet egyes szív- és érrendszeri betegségeknél? Ide kattintva elolvashatja.

Veszprém megye nem különösebben gazdag gyógyfürdőkben és gyógyvizekben. Jelenleg mindössze egyetlen gyógyvizet adó termálkutat és három gyógyfürdőt tartanak nyilván a megyében. Talán ha Pávai Vajna Ferenc keresett volna itt termálvizet, talált volna többet is… Itt olvashat arról, hogy a ma már megbecsült geológusnak milyen hányatott sorsa volt az élete utolsó éveiben.

Várkertfürdő Pápa gyógyfürdő

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.