• Érdemes tájékozódni indulás előtt, ugyanis a hét első napján, vagy napjain egyes termálfürdők zárva tartanak.

  • Néhol ez a rövidített üzemrend csak a „téli szezonra” vonatkozik, egyes termálfürdők esetében azonban egész évre igaz.

Tegnap írtunk arról, hogy két fürdőben is karbantartási leállást tartanak a héten. A Gyulai Várfürdőhöz tartozó AquaPalota élményfürdőben ez péntekig tart, tehát szombaton nyitnak is. A kaposvári Virágfürdő élményfürdője viszont majd csak jövő hétfőn nyit újra. Ettől függetlenül az említett két fürdőbe érdemes lehet akár most is elindulni, hiszen a gyógyvizes medencék ebben az időszakban is rendelkezésünkre állnak.

Akadnak azonban olyan fürdők, amelyek a hét elején teljesen zárva tartanak, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat. Több termálfürdőre is igaz, hogy a hétfő náluk szünnap. Ezek közé tartozik a téli szezonban a Kabai Városi Gyógyfürdő, a debreceni Kerekestelepi Termálfürdő, továbbá az ősz elején újranyitott Zalaegerszegi Termálfürdő. Ettől a hétfőtől kezdve ez a sor a Hajdúnánási Gyógyfürdővel bővült. Keddtől vasárnapig viszont ezek a fürdők is nyitva tartanak.

A Nagyatádi Gyógyfürdőnél egy különleges szabály érvényes a keddi napokra. Ekkor ugyan nyitva vannak, viszont csak a gyógykezelésre érkező vendégeket fogadják.

Jó néhány fürdő a hét első három, vagy négy napján zárva tart. Nemrég állt át erre a részleges üzemrendre a Tamási Termálfürdő. Hétfőtől szerdáig vannak zárva, s ami a többi napot illeti: csütörtökön és pénteken 10 és 20 óra, pénteken és szombaton 10 és 21 óra között tartanak nyitva.

Polgáron a strandfürdőben december 31-ig érvényes a heti háromnapos nyitvatartás. Ez náluk azt jelenti, hogy péntek, szombat, vasárnap nyitnak ki, mindhárom nap 12 és 18 óra között.

A Csurgói Termálfürdő is zárva tart hétfőtől csütörtökig. A hét utolsó három napján pedig 14 és 19 óra között vannak nyitva, egyelőre úszómedence nélkül, a kinti gyógymedencék és a wellness részleg jelenti a választékot.

Nagyon jó kis retrós termálfürdő működik Tiszaörsön, de a mostani, téli szezonban csak csütörtöktől vasárnapig látogatható a fürdő. Ezeken a napokon 9 és 18 óra között.

Ahogy nemrég írtuk, októberben a Tiszaföldvári Termálfürdő is átállt a szezonon kívüli, heti háromnapos nyitvatartásra. Péntektől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható ez a barátságos kis termálstrand.

Tiszaföldvár termálfürdő télen

A fejlesztés előtt álló Tiszacsegei Termálstrandra szintén nem érdemes a hét első négy napján érkezni. Pénteken, szombaton, vasárnap vannak nyitva, 10 és 20 óra között.

A Mezőcsáti Termálfürdőben a hétfő még a nyári hónapokban is szünnap. Szeptember eleje és május vége között pedig a hét utolsó három napján üzemel a termálfürdő. Pénteken 15 és 22 óra, szombaton és vasárnap 9 és 17 óra között.

Nagybánhegyes egymedencés kis termálfürdője pedig egész évben csak heti három nap látogatható. Péntektől vasárnapig, 10-től 21 óráig.

Nagybánhegyes termálvizes medence