• Több mint 30 millió forint támogatást nyert a tulajdonos önkormányzat a település termálfürdőjének fejlesztésére.

  • A fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik.

Párhuzamosan több fejlesztés is megvalósulhat a következő időszakban Tiszacsegén. Több kilométernyi út és járda újul meg, mindezek mellett pedig elkészült az új fogorvosi rendelő, kivitelezés előtt áll a piac, de még a helyi termálstrand korszerűsítésére is támogatást nyert az önkormányzat – írja a Haon.hu.

Szeli Zoltán polgármestert a hírportálnak elmondta, hogy a Hortobágyi Leader Egyesület felhívására benyújtott pályázatuk eredményeként 31,2 millió forintot fordíthatnak a Tiszacsegei Termálfürdő korszerűsítésére. Ennek révén új napelemes rendszert telepítenek a fedett medence tetőszerkezetére, másrészt átalakítják a fürdő gépészetét.

„A támogatás nagy részét a hibás, elavult gépészet felújítására fordítjuk, amelynek eredményeképpen külön vízforgató, vízmelegítő rendszert alakítunk ki a kismedence (gyermekmedence) és az úszómedence számára” – részletezte a polgármester.

Tiszacsegén 1295 méter mélyről 72 Celsius-fokos termálvíz tör a felszínre, ami gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. A víz sok oldott szerves anyagot tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz. Különösen ajánlott izom és reumatikus fájdalmak, sömörös betegségek gyógyítására.

fedett medence a tiszacsegei termálfürdőben

A fürdő jelenleg péntek, szombat, vasárnap tart nyitva 10 és 20 óra között. A jegyáraik igen kedvezőek, hiszen egy felnőtt belépőjegy 2000 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas belépő pedig 1800 forintba kerül.