• Szeptember 29-én első alkalommal került megrendezésre a 24 órás úszófesztivál az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában.

  • Nyáron adták át a felújított fedett fürdőt.

A rendezvényt szeptember 29-én 8 órakor Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő indította útjára, amelyen 152 fő úszott. Köztük volt az aquatlon U23 világbajnok Dobi Gergő, a triatlonos EB ezüstérmes Dobi Lili, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, és helyettese Bónácz János alpolgármester is.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás egészségre gyakorolt hatására, kimozdítsa a fiatalokat a mobileszközök mellől, és megismertesse az idén nyáron átadott Bihar Termálliget fedett részlegét a sportolni vágyókkal. Az úszók Berettyóújfaluból és környékéről érkeztek, de határon túli, debreceni és budapesti sportemberek is vízbe szálltak.

A sporteseményre általános és középiskolák, intézmények, gazdasági társaságok is neveztek, az éjszakai etapot a Berettyó Cápák sportegyesület vállalta magára. A legfiatalabb úszó 1,5 éves volt (Hanna apukája ölében úszott), míg a legidősebb a fürdő törzsvendége a 80 évét betöltő Géza bácsi volt. A 25 méteres medencében a legtöbbet Csávás Réka úszott 304 hosszal.

Összesen 179 kilométert tettek meg a berettyóújfalui úszók a 24 óra alatt. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg – nyilatkozta Zámbori Péter, a termálfürdőt üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője.

a Bihar Termálliget uszodája

A Bihar Termálliget felújított és kibővített fedett részlegét idén nyáron adták át. Itt az úszómedencén felül tanmedence, gyógyvizes medence, szaunavilág (finn szauna, gőzkabin, infraszauna, sószoba) is a vendégek rendelkezésére áll. Az épület emeleti szintjén pedig gyógyászati részleg fog üzemelni. Utóbbi kulcsfontosságú lesz, hiszen a balneoterápiás kezelések bevezetése révén szeretnék megszerezni a gyógyfürdő címet.

Bihar Termálliget fürdő fedett medencecsarnok