• Kicsit rövidül a nyitvatartási idő, de továbbra is rendkívül kedvező áron látogatható a strandfürdő.

  • A minősített gyógyvízzel rendelkező strandon a felnőtt jegy 2000 forintba, a nyugdíjas belépő 1000 forintba kerül.

Pest megye Jász-Nagykun-Szolnokkal határos részén található Tóalmás község, ahol 1971 óta működik egy termálvizes strandfürdő. A településen feltörő termálvíz 2004-ben megkapta a gyógyvíz minősítést.

A Szent András Gyógyvizes Strand az elmúlt esztendőben egy beruházás miatt zárva volt, idén júniusban nyitottak újra. A régi medencéket felújították és új pancsolómedencét építettek. Továbbá korszerű vizesblokkal és új öltözőkkel bővült a fürdő. Ráadásul mostantól már nem csak a nyári strandidényben üzemel a strandfürdő.

Október elsején átálltak az utószezoni működésre. Ez azt jelenti, hogy 10-től 17 óráig tartanak nyitva, a reggeli úszásra pedig 7 és 9 óra között van lehetőség. Ez a nyitvatartás október 24-től majd megint módosul: a gyógymedencék hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, szombaton 14 és 20 óra között, vasárnap 10 és 16 óra között lesznek nyitva. A nagymedence pedig csak szombaton és vasárnap fog üzemelni.

A jegyárak továbbra is kedvezőek. A felnőtt belépő 2000 forintba, a gyermek és nyugdíjas jegy pedig csak 1000 forintba kerül. Október 23-ig még reggeli úszójegy is váltható 600 forintért.

Tóalmás Termálfürdő

Pest megye gyógyvizeiről itt olvashat.