• Rövid szünet után mától ismét várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket a Tiszaföldvári Strandfürdő.

  • A belépők ára ugyanannyi, mint egy éve ilyenkor.

Tiszaföldvár a Tiszazug tájegységben található, Szolnoktól délre 30 kilométerre, Martfű szomszédságában. A település termálvizes strandfürdője 1963 óta, azaz 60 éve üzemel. Bár kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkeznek, de ettől függetlenül egész évben nyitva vannak. Ezt még az előző őszi-téli-tavaszi szezonban is tartani tudták, ami az energiaárak miatt nem volt egyszerű időszak.

A termálfürdő október 2. óta volt zárva, az elmúlt hetekben elvégezték az ilyenkor szükséges karbantartási munkákat. A nyári főszezonnal ellentétben mostantól nem a hét minden napján, hanem pénteken, szombaton és vasárnap várják a fürdőzőket. Illetve a nyitóhétvége rendhagyó módon négynapos lesz, hiszen október 23-án, hétfőn is kinyitnak. Ezeken a napokon 10 és 18 óra között látogatható a fürdő.

A most kezdődő téli szezonban a belépőjegy egységesen 2000 forintba kerül, de 10 ezer forintért hat alkalmas bérlet is váltható, így az egy alkalomra jutó költség kevesebb mint 1700 forint. A szezonon kívül tavaly is ezek az árak voltak érvényben.

Tiszaföldvár termálfürdő télen

Érdemes tudni, hogy Tiszaföldváron gyógyhatású termálvíz tör a felszínre. A fürdő K-46-os termálkútjának vize 2003-ban kapta meg a hivatalos gyógyvíz minősítést. Az alkáli-hidrogénkarbonátos víz reumatikus, ízületi problémák, egyes nőgyógyászati betegségek esetén lehet hatásos, de segíti a műtéteket követő felépülést is.

termálvizes medence Tiszaföldváron

Ez a fürdő tehát nyitva lesz október 23-án is, de néhány termálfürdő nem látogatható jövő hétfőn. Itt olvashat róluk.