• Érdemes a hosszú hétvégére fürdőlátogatást tervezni, de fontos tudni arról, hogy egyes helyeken zárt kapukat találhatunk.

  • Szerencsére nem ez lesz az általános gyakorlat.

Október 23-án, jövő hétfőn a hazai termálfürdők döntő többsége nyitva lesz. Nem véletlen, hiszen a hosszú hétvégén minden bizonnyal sokan keresik fel a hazai fürdőket. Arra érdemes figyelni, hogy a külön hétköznapi, illetve hétvégi jegyárat alkalmazó termálfürdőkben majd hétfőn is a magasabb árak lesznek érvényben.

Egyes fürdők azonban nem lesznek nyitva október 23-án. Egy kivételével egyébként – különféle okok miatt – akkor sem nyitnának ki jövő hétfőn, ha az nem munkaszüneti nap lenne.

Az említett egy kivételt a Csepeli Strandfürdő jelenti. Alapesetben hétfőn is nyitva tartanak, azonban október 23-án zárva lesz a fürdő. Debrecenben a Kerekestelepi Termálfürdő szeptember vége óta hétfőnként nem nyit ki, s ez alól október 23. sem lesz kivétel. Hasonló a helyzet a Kabai Gyógyfürdő esetében is. A mostani nyitvatartási rend szerint a hétfő náluk szünnap és emiatt jövő hétfőn nem fogadnak vendégeket.

A Leányfalui Termálfürdő szintén nem lesz nyitva október 23-án, de ennek az oka az, hogy október 9. és 28. között karbantartási leállás van a fürdőben. Szintén karbantartási szünetet tart a Nádudvari Gyógyfürdő, emiatt a mostani és a jövő héten zárva vannak, utána pedig majd átállnak a téli üzemrendre.

fürdők medence úszómedence

Akik a hosszú hétvégén keresnék fel a szegedi Anna Fürdőt, azoknak érdemes tudni, hogy október 23-án, hétfőn ugyan nyitva lesz a patinás fürdő, viszont szombaton és vasárnap – a szünetelő gázszolgáltatás miatt – nem.

A korábbi években többször előfordult, hogy a budai Veli Bej fürdő zárva volt október 23-án, azonban most nyitva lesz a törökfürdő. Szintén jó hír, hogy a holnap újranyitó Tiszaföldvári Termálfürdő 23-án is várja majd a vendégeket. Náluk ezt azért kell külön megemlíteni, mert mostantól péntek, szombat, vasárnap tartanak nyitva.