• Nem fejezte be a vállalkozó a hévízi régi buszpályaudvar több mint egymilliárd forintos, turisztikai célú átalakítását.

  • Az önkormányzat ezért szerződést bont és kötbért követel – közölte a város polgármestere.

Papp Gábor polgármester a város képviselő-testületének hétfői ülésén született döntést ismertetve arról írt a közösségi oldalán, hogy a Kölcsey utca és a régi buszpályaudvar felújításának végső kivitelezési határideje és a kötbérterhes munkavégzés ideje is lejárt, a kivitelező pedig nem tudta befejezni a beruházást.

A képviselők ezért polgármesteri javaslatra arról döntöttek, hogy szerződést bontanak a kivitelezővel és több mint 150 millió forintos meghiúsulási kötbér megfizetését követelik.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a beruházást be fogják fejezni, nem hagyható, hogy „a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket ilyen látvány fogadja közvetlenül a tó környezetében”. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal annak érdekében, hogy néhány hónapon belül befejeződjön a beruházás.

A hévízi önkormányzat korábbi közlései szerint 2021-ben költöztették új helyre az addig a tófürdő bejárata mellett évtizedeken át működő buszpályaudvart. Az ezt követően indult, több mint egymilliárd forintos támogatást elnyert gyógyhelyfejlesztési beruházás részeként kezdődött el az 1957-ben épült utasfogadó épület és környezetének átalakítása. Egyebek mellett turisztikai információs központ, rendezvénytér, ivócsarnok és kerékpáros központ létrehozása szerepelt a tervekben.

Hévíz buszpályaudvar tervek

(MTI)