• Japán stílusú élménymedencét építenének Ráckevén; a téli szünet végéig használható Zalakaroson a kinti gyógymedence; változhat a fürdő tulajdonosi köre Nádudvaron; sok vendéget vonz a tamási fürdő; gyógyvizes kutatások; mélymerülő világbajnok a Pesthez közeli termálfürdőben; dél-alföldi fürdőtipp.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A hét elején közöltünk egy interjút a ráckevei Aqua Land Termál- és Élményfürdő ügyvezetőjével. A szakember több érdekességet is megosztott velünk az idei évük alakulásával és a terveikkel kapcsolatban. Többek között kiderült az is, hogy szeretnének egy különleges medencét építeni.

Van egy jó hírünk azoknak, akik elsősorban a gyógyvizes medencék miatt járnak Zalakarosra. Alapesetben ilyentájt szokták lezárni a gyógy- és termálvilághoz tartozó szabadtéri gyógymedencét, azonban most meghosszabbítják a medence üzemidejét. Itt olvashatja el, hogy a tervek szerint meddig áll a vendégek rendelkezésére ez a medence.

Változás lehet a Nádudvari Gyógyfürdő tulajdonosi körében. Azonban rögtön hozzá kell tenni, hogy ez jó hír. Az önkormányzat azért szeretne 100 százalékos tulajdonrészt szerezni az ingatlanban, mert így számos fejlesztési forrás megnyílhat előttük.

Sajnos még mindig csak részlegesen üzemel a Tamási Termálfürdő. A fürdőben történt 2021-es tűzeset miatt a fedett rész egy jelentős része nem használható. Azonban a vendégforgalmi adataik még ezzel együtt is kedvezően alakulnak.

Összegyűjtöttünk több olyan orvosi kutatást, amelyek igazolják a gyógyvizes fürdőzés, illetve a fürdőgyógyászati kezelések kedvező hatását. Ezekről itt olvashat bővebb információkat.

Egy autómárka promóciós videójából derült ki, hogy Korok Fatima, mélymerülő világbajnok egy Pest megyei termálfürdőbe jár edzeni. Itt megtudhatja, hogy melyikbe, sőt egy videót is megnézhet az rehabilitációs edzéséről.

62 évvel ezelőtt találtak termálvizet Egerszalókon, a víz gyógyhatását pedig hivatalosan 31 éve igazolták. Milyen kedvező hatásai lehetnek az egerszalóki termálvíznek? Itt foglaltuk össze.

A végére pedig egy fürdőtipp az őszi-téli időszakra: széles medenceválaszték, ezen belül egy kuriózumnak számító medence és kitűnő gyógyvíz várja a Jonathermál fürdőbe érkező vendégeket. Itt tájékozódhat róluk bővebben.

Jónathermál Kiskunmajsa gyógyvizes medencecsarnok

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.