• Újabb érv lehet a Zalakarosi Fürdő mellett, hogy a megszokottnál jóval tovább tartják nyitva a gyógy- és termálvilág részleg kinti medencéjét.

  • Ennek révén a szabad ég alatt is tovább élvezhető a zalakarosi gyógyvíz hatása.

A Zalakarosi Fürdőben egész évben működnek szabadtéri élménymedencék, a kinti gyógyvizes medencék kínálata viszont szezonális. A strandi gyógyvizes ikermedence a májustól kora őszig tartó idényben használható. Ezen felül a gyógy- és termálvilághoz (régi nevén gyógycentrumhoz) egy úgynevezett gyógykert is tartozik, ahol szintén található egy szabadtéri gyógymedence.

A gyógykerti medence 284 négyzetméteres és 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltik. Nagyon hasonló amúgy a közkedvelt strandi gyógymedencéhez. A különbség az, hogy ez tovább üzemel, bár nem egész évben. Általában kora tavasszal nyitják meg, idén erre március 22-én került sor és jellemzően november elejéig áll a vendégek rendelkezésére.

Ez azt jelenti, hogy elvileg pont ilyentájt zárnák be a medencét, viszont a fürdő mai közlése szerint meghosszabbítják a nyitvatartását. Egészen jövő év január 8-ig, azaz a téli tanítási szünet végéig üzemel a gyógykerti medence. A fedett részben is vannak – egész évben működő – gyógymedencék, de sokan inkább télen is a szabadtéri fürdőzést részesítik előnyben, így ez számukra nagyon jó hír.

Zala megye Zalakaros gyógyvíz

Zalakaroson egyébként egy különleges összetételű, egyszerre kénes és jódos gyógyvíz áll a fürdővendégek rendelkezésére. A gyógyvizük egyedi tulajdonságairól korábban itt írtunk bővebben.