• A szabadtüdős mélymerülés világbajnoka egy Pest megyei termálfürdőben végzi a hazai edzését.

  • A sportolóról készített egyik kisfilmben tűnt fel a fürdő.

Korok Fatima a szabadtüdős mélymerülés háromszoros világbajnoka. Idén nyáron 1 perc 52 másodperc alatt 102 méteres mélységbe merült le, összesen 3 perc 47 másodpercet töltött a víz alatt.

A sportolóról a Suzuki készített egy promóciós kisfilmet, ebben pedig egy olyan termálstrand is feltűnik, ami sokaknak ismerős lehet. Korok Fatima ugyanis a Gödi Termálfürdőbe jár úgynevezett rehabilitációs úszásra.

A videóban elhangzik, hogy a sportoló felkészülésének a döntő része külföldön zajlik. Amikor pedig itthon van, akkor rehabilitációs és alapfelkészülési edzéseket végez. Ehhez pedig tökéletes egy olyan 25 méteres úszómedence, ami Gödön is található.

Korok Fatima elmondta, hogy tulajdonképpen ilyenkor szimpla úszásról van szó, a térdsérülése miatt idén kevesebbet úszott a víz alatt. S bármilyen furcsán is hangzik, a felszínen is fel lehet készülni a mélymerülésre. Hiszen az utóbbi is úszás, csak nem vízszintesen, hanem függőlegesen úsznak.

Az úszás ezért jó alapot jelent azoknak, akik belevágnának a mélymerülésbe. Korok Fatima esetében egyébként ezt az alapot a szinkronúszás jelentette.

Itt nézhetik meg a kisfilmet:


A Gödi Termálfürdőben a szezonon kívül egy 34-36 Celsius-fokos vízzel töltött termálmedence és egy 26-28 Celsius-fokos sportmedence áll a vendégek rendelkezésére.