• Ebben a fürdőben fedett és szabadtéri gyógyvizes medencék, egy különleges úszómedence, valamint élménymedencék is várják a vendégeket.

  • A Jonathermál az őszi-téli időszakban is remek választás lehet.

Az ország termálfürdőkkel kevésbé jól ellátott vidékein élők bizony sokszor irigykedve nézik az alföldi fürdőkínálatot. Szinte szó szerint egymást értik a jobbnál jobb termálfürdők. Ráadásul ez az erős verseny rákényszeríti az itteni fürdőket arra, hogy igyekezzenek minél jobb ár-érték arányú szolgáltatást kínálni a vendégek számára. Igazából az alföldi termálfürdőkkel nehéz is melléfogni.

Ez igaz a Kiskunmajsán található Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőre is, ahol remek szolgáltatást kapunk a pénzünkért. Különösen nyáron, amikor a teljes létesítmény, azaz a csúszda, a hullámmedence és a tóparti strand is használható. Azonban még a mostani, szezonon kívüli időszakban is kitűnő lehetőségeket kínál a Bács-Kiskunban, Kecskeméttől délre nagyjából 50 kilométerre található fürdő.

Ami az árakat illeti, jelenleg a felnőttek napijegye 3600 forint, míg a gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 3000 forint a belépési díj. A helyi lakosok és a szállóvendégek számára további kedvezmények is elérhetők, de a családosokat is kedvezménnyel várják. Így például 2 felnőtt és 1 gyermek esetén 8300 forintba, 2 gyereknél 9600 forintba kerül a családi jegy.

Azonban a Jonathermál nagy előnye az, hogy ezek az árak már tartalmazzák a gyógyfürdő, az élményfürdő, a szauna, a gőzkabin, a jacuzzi és a sókamra használatát is. Más szóval, nincsenek rejtett felárak a fürdő árlistáján.

Jonathermál Kiskunmajsa élménymedence

Szerintünk a Jonathermál egyik legjobb része a gyógyvizes fürdőcsarnok. Ebben az épületben találhatók a 36 és 38 Celsius-fokos gyógyvizes ülőmedencék, valamint egy igazi ritkaság, a 25 méteres gyógyvizes úszómedence (lenti képen a háttérben). Korábban egy cikkben már említettük, hogy a gyógyvizes úszómedencék eléggé ritkák. Pedig számos mozgásszervi betegség esetén az úszás rendkívül előnyös lehet, de az ülőmedencék nem mindig megfelelőek erre a célra, részben méretük, részben a vízhőmérsékletük miatt.

gyógyvizes csarnok a kiskunmajsai Jonathermálban

A téli hónapokban is használható a szabadtéri gyógyvizes körmedence, míg azok, akik inkább vízi élményeket keresnek, választhatják az élményfürdőt, amelynek része egy szabadtéri kiúszós medence is.

A Jonathermál termálvize gyógyvízként van elismerve (1987 óta), a fürdő gyógyfürdőnek számít (1988 óta), 2015-ben pedig elnyerték a gyógyhely címet is. (Az összes hazai gyógyhely listáját itt találja.) A nátrium-hidrogénkarbonátos kiskunmajsai gyógyvíz degeneratív mozgásszervi elváltozások, idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések, lágyrész-reumatizmus és bizonyos nőgyógyászati betegségek kezelésére ajánlott. Emellett segíti a műtétek és törések utáni rehabilitációt is. A víz gyógyító hatását tovább erősítik a fürdőben elérhető gyógyászati szolgáltatások.

A Jonathermál fürdő szomszédságában kemping és szálláshelyek is az ideérkezők rendelkezésére állnak. Tehát mindent összevetve megér egy őszi-téli kirándulást Kiskunmajsa, de arra érdemes felkészülni, hogy könnyen visszatérő vendéggé válhatnak.

Kiskunmajsa Jonathermál gyógyvizes medence