• Négy fővárosi gyógyfürdőben ismét elérhetőek lesznek a fürdőgyógyászati kezelések.

  • Hajdúszoboszlón is újraindul a gyógyászat.

  • Gyógyvizes medencefürdőre azonban továbbra sincs lehetőség.

Idén egyszer már beharangozta a fürdőgyógyászati kezelések újraindítását a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Február végén ugyanis azt közölték, hogy négy fürdőben ismét elérhetők lesznek a kezelések március 16-tól. Azonban a járványhelyzet súlyosbodása miatt ezt március elején lefújták.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. mai bejelentése szerint viszont jövő héttől, egészen pontosan április 19-től elindulnak a fürdőkezelések – remélhetőleg most már valóban. A korábbi tervhez hasonlóan a kezelések négy gyógyfürdőben, a Széchenyiben, a Lukácsban, a Paskálban és a Pesterzsébeti fürdőben lesznek újból elérhetők.

A fürdők gyógyászati részlegén az orvosi beutalóval igénybe vehető kúrákat lehet felvenni: az orvosi gyógymasszázst, a vízalatti vízsugármasszázst, az iszappakolást, a szénsavfürdőt, valamint – a Széchenyiben és a Lukácsban – a gyógytornát és a fizikoterápiás kezeléseket. A hatályos szabályozás értelmében azonban gyógyvizes medencefürdőre továbbra sincs mód. A kezelések mindegyik fürdőben hétköznap és előzetes időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe.

Továbbra is igaz, hogy a fürdők alapesetben nem látogathatók, viszont a fürdőgyógyászati kezelések kivételt jelentenek. Azonban ez nem azt jelenti, hogy országszerte minden gyógyfürdő gyógyászati részlege nyitva lenne (itt gyűjtöttük össze a nyitva tartókat). Szerencsére azonban máshol is bejelentettek már hasonló újranyitást. Például mától újra elérhetők Hévízen a Festetics Fürdőház terápiás részlegének egyes szolgáltatásai. A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő kedvelőinek pedig jó hír, hogy a gyógyászati szolgáltatások ott is újból elérhetők lesznek április 19-től.

Széchenyi gyógyászat kádfürdő