• Elhalasztják a március 16-ra beharangozott nyitást a gyógyászati részlegek esetében.

  • A következő két hétre a korábban megnyitott fővárosi ivókutakat is bezárják.

Múlt héten jelentették be, hogy március 16-án négy fővárosi gyógyfürdőben megnyitják a gyógyászati részlegeket. Ez a Lukács, a Paskál, a Pesterzsébeti és a Széchenyi fürdők gyógyászatára vonatkozott. A járványhelyzet romlása kapcsán ma beharangozott, március 8-tól érvénybe lépő korlátozások miatt viszont a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bejelentette, hogy elhalasztja a nyitást. A fürdőgyógyászati kezelések így március 22-ig biztosan nem vehetők igénybe.

A társaság januárban megnyitotta két ivókútját. A Rudas Gyógyfürdőnél lévő ivókút kedden és csütörtökön 10 és 14 óra között, a Lukács Gyógyfürdő ivókútja pedig szerdán és pénteken 11 és 18 óra között várta a vendégeket. Azonban március 8. és 22. között mindkét ivókutat bezárják. Aki fürge, az pénteken a Lukács ivókútjánál még vásárolhat gyógyvizet.

Jelenleg (csütörtök este) még nem ismert, hogy egészen pontosan milyen szövegű rendelet lép életbe a jövő héttől. Így még azt sem tudni, hogy lesz-e bármilyen korlátozás a jelenleg is üzemelő fürdőgyógyászatokra vonatkozóan. Amennyiben nem lesz korlátozás, akkor is elképzelhető, hogy egyes helyeken – a budapesti példához hasonlóan – időlegesen bezárnak. Emiatt, aki a következő két hétben fürdőgyógyászati ellátást venne igénybe, mindenképpen figyelje a híreket és/vagy tájékozódjon a fürdők honlapján.

Azért a jelenlegi helyzet azt is előrevetíti, hogy nem csak március 16-ig fog tartani a fürdők zárvatartása. Bár ez azért eddig is sejthető volt…

zárva fürdők