• Megérte a téli időszakra is nyitva tartani Egerben a strandot és a török fürdőt; 1500-1550 forintos termálfürdő belépők; kedvező árú fürdőgyógyászati csomagok; orvosi kutatás arról, hogy a gyógyfürdőzés megelőzheti egy népbetegség kialakulását.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Tavaly már közel járt a 2019-es vendégforgalmához a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő. Talán el is érték volna, ha a megdrágult energiaköltségek miatt a fedett élményfürdőt és uszodát nem kell bezárniuk (a gyógyfürdő többi egysége nyitva van). A fürdő vezetője elmondta, hogy mitől függ az élményfürdő újranyitása.

Az elmúlt év kora őszén a polgármester ötlete nyomán majdnem bezárták az Egri Termálfürdőt. Végül a város közgyűlése ezt nem szavazta meg, illetve a fürdő ügyvezetője sem tartotta indokoltnak. Az elmúlt időszak pedig igazolta is ezt a döntést. Erről, illetve az idei terveikről kérdeztük az egri fürdőüzemeltető társaság ügyvezető igazgatóját.

Aki kimondottan olcsó termálfürdőket keres, még akár 1500-1550 forintos belépőárakat is találhat. Ráadásul olyan fürdőkről van szó, amelyek fedett résszel (is) rendelkeznek. Itt olvashat róluk. A fürdőgyógyászati kezelésekre hirdetett akciót több gyógyfürdő, akár kifejezetten olcsón (napi kevesebb mint 1000 forintért) is találhatunk támogatott kúracsomagokat. Itt tudhatja meg, hogy hol.

Egy éve ilyentájt úgy tűnt, hogy megvalósulhat a patinás Nagyatádi Gyógyfürdő felújítása, egészen pontosan annak az első üteme. Azonban az utolsó pillanatban visszakérte tőlük a támogatás összegét az állam. Ettől függetlenül nem mondtak le a beruházásról. Ráadásul a város strandján megvalósul egy fejlesztés.

A rendszeres gyógyfürdőzésnek megelőző hatása lehet a magas vérnyomás kialakulására. Egy japán kutatásban jutottak erre a következtetésre. Itt pedig összefoglaltuk, hogy idén tavasszal mikor lesznek három- és négynapos hosszú hétvégék, amikor akár ki is próbálhatjuk valamelyik gyógyfürdő egészségmegőrző hatását.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.