• Idén 90 éves az Egri Termálfürdő, ezért számos programmal készülünk a nyári hónapokra – mondta Molnár László, az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója.

  • A szakember beszélt arról is, hogy melyik egységük működtetése oldható meg gazdaságosan és melyiknek az üzemeltetésre drágult meg nagyon.

  • Elmondta azt is, hogy tervezik-e bármelyik részlegük bezárását a következő hónapokban.

– A tavaly nyári strandszezon mennyire hozott jó vendégforgalmat?
– A nyár rendkívül erős volt vendégforgalmi szempontból, még a 2019-es évi, azaz a járvány előtti forgalmat is meghaladta.

– Aztán jött az őszi időszak és felmerült a fürdő félévig tartó bezárásának ötlete. Ahogy emlékszem, az ön kiállására is szükség volt ahhoz, hogy a város közgyűlése ne szavazza meg a bezárást. Az elmúlt hónapok mennyire igazolták ezt a döntést?
– Az Eger Termál Kft. fix áras szerződéseket kötött a villamosenergia és a gázszolgáltatás tekintetében is, így a strand bezárása abszolút nem lett volna indokolt, hiszen a kedvező díjú szerződések 2023 végéig érvényesek.

– Amennyiben csak a termálfürdőt és a török fürdőt nézzük az uszodák nélkül, akkor gazdaságosan működtethetők ezek az egységek?
– Szerencsére a Strandon és a Török Fürdőben a legtöbb medencét kénes termálvízzel töltjük és fűtjük, így ezek rentábilisan tudnak működni. Az uszodákról ez sajnos nem mondható el. A Bitskey Aladár Uszodát 2000-ben adták át. A Makovecz Imre által tervezett, Európában egyedülálló faszerkezettel és építészi megoldásokkal bíró épület működtetése és üzemeltetése jóval nagyobb költséget jelent egy mai modern uszodánál, miközben a bevételi oldala, a jegyárbevétel közel azonos a többi uszodával.

– Milyenek a várakozásai a következő hónapok tekintetében?
– Az idei év legfontosabb feladatának tekintjük, hogy pályázatok segítségével, illetve önerőből a lehető legtöbb fejlesztést hajtsuk végre a gazdaságosabb és energiatakarékos működésért. A vendégek kényelme érdekében több modernizálást is tervezünk, folyamatban van baba-mama szoba kialakítása és mivel idén 90 éves az Egri Termálfürdő, ezért számos programmal készülünk a nyári hónapokra. Már elkezdtük a Strand Fesztivál megszervezését, de mindezek mellett folyamatosan dolgozunk a stabil működés megteremtésén.

– Aki egri pihenést tervez a tél hátralévő részére, vagy tavaszra, az biztosan számíthat arra hogy nyitva lesz a fürdő?
– Továbbra is sok szeretettel várunk mindenkit, aki egy kis kikapcsolásra vágyik, a jövőben sem tervezzük egyik egységünk bezárását sem.

Heves megye gyógyfürdői Eger