• Tavaly közel járt a 2019-es vendégforgalmához a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő.

  • A nyitva tartó gyógyfürdőben széles körben hasznosítják a termálvíz hőenergiáját.

  • Vámos Zoltán fürdővezető elmondta, hogy tervezik a fedett élményfürdő és az uszoda újranyitását, azonban ennek a pontos időpontját két tényező is befolyásolja.

– Milyen vendégforgalmat hozott önöknek tavaly a nyári szezon, illetve az elő- és utószezon?
– Megközelítette a járvány előtti szintet. Előfordult, hogy egy-egy időszakban még túl is léptük azt, de összességében még nem értük el a 2019-es vendégszámot. Az elő- és utószezonon érződött a bizonytalanság, ezért nem sikerült olyan jóra, mint a 2019-es év. Az előszezonra még kihatott a posztcovid, majd az utószezontól az energiaválság miatt csökkentett szolgáltatással üzemelünk, ebből adódott a vendégforgalom csökkenés.

– Mennyire elégedettek ezzel?
– Titkon reménykedtünk a 2019-es szint elérésében. Egy vezető sohasem lehet teljesen elégedett.

– Az energiaárak drágulása sok nehézséget okoz minden fürdőnek. A Zsóry Gyógyfürdőben mennyire tudják kihasználni a termálvíz hőenergiáját?
– A működő rendszereink üzemeltetését 100 százalékban ezzel oldjuk meg, így az épület fűtését, a használati melegvíz előállítást, a működő vízforgatórendszerek temperálását és természetesen a gyógymedencéink üzemeltetését is. A gázrendszer csak tartalékként szolgál, nem üzemeltetjük és a villamosenergia fogyasztásban is jelentős megtakarítást értünk el a hőközponti rendszer átalakításával.

– Tavaly be kellett zárniuk a fedett élményfürdőt és az uszodát. Azt lehet esetleg tudni, hogy mikorra várható ennek az újranyitása?
– Természetesen tervezzük erre az évre az élményfürdő és az uszoda újranyitását, azonban ennek időpontját jelentősen befolyásolhatja a vásárlóerő ingadozása és a bizonytalan energiahelyzet. Kérjük a vendégeket, hogy kövessék figyelemmel Facebook oldalunkat és honlapunkat, amelyek pontos és hivatalos tájékoztatást adnak a pillanatnyi helyzetről, az aktuálisan üzemelő medencékről, szolgáltatásokról.

Zsóry fürdő kénes gyógyvíz porckopás