• Nálunk valóban minden generáció megtalálja a megfelelő szolgáltatást, bármelyik évszakban érkezzen is hozzánk, különösen a családok együtt nyaralásának vagyunk optimális helyszíne – mondja Czegle-Pinczés Enikő.

  • A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy milyen évet zártak tavaly, mennyire érinti őket az energiaárak növekedése és beszélt az idei terveikről is.

– Mennyire elégedett a Hungarospa elmúlt évi vendégforgalmával?
– A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. jó évet zárt. A tavalyi vendégforgalmunk összességében mintegy 50 százalékkal meghaladta az előző évit és megközelítette a Covid járvány előtti 2019. évi forgalmat.

– A fürdőkomplexum különböző egységei közül (strandfürdő, Prémium Zóna, aquapark, gyógyfürdő, fedett élményfürdő, uszoda, valamint a szálloda, kemping) melyik teljesítette túl a várakozásaikat? Illetve volt-e olyan terület, ami az elvárásaik alatti eredményt ért el?
– Köszönhetően a kedvező időjárásnak és a hatékony marketing tevékenységnek, mindegyik egységünk túlteljesítette a várakozásokat. A 2021-es évhez viszonyítva tavaly a gyógy-és strandfürdőben, valamint az aquaparkban több mint 50 százalékkal magasabb vendégforgalmat sikerült elérni. A Prémium Zóna forgalma 10 százalékkal nőtt, szinte egész nyáron telt házzal üzemelt, az Aqua-Palace fedett élményfürdőben pedig 70 százalékkal jobb eredményt értünk el az előző évhez képest. Szálláshelyeink közül a háromcsillagos Hungarospa Thermal Hotelben 70 százalékkal, a zömében külföldi vendégeket fogadó Thermal Campingben 100 százalékkal magasabb vendégforgalmat regisztráltunk. Egyedül a gyógyszolgáltatások forgalma épül nehezebben vissza. Bár itt is volt közel 30 százalékos növekedés 2021-hez képest, de ez 25 százalékkal még elmarad a járvány előtti szinttől.

– Amikor valaki megkérdezi öntől, hogy turistaként az ország nagy fürdői közül miért érdemes éppen a Hungarospa mellett dönteni, akkor erre mit szokott válaszolni?
– A Hungarospa a szolgáltatások rendkívül széles választékával emelkedik ki a fürdők közül. Nálunk valóban minden generáció megtalálja a megfelelő szolgáltatást, bármelyik évszakban érkezzen is hozzánk. Különösen a családok együtt nyaralásának vagyunk optimális helyszíne.

Hungarospa tradicionális nagymedence

– Az energiaválság mennyire érintette érzékenyen a társaságot?
– 2022-ben még nem érintett bennünket drasztikusan az energiaárak emelése, hiszen nyári szezonon kívül jelentős mértékben saját magunk által előállított energiát használunk a termálvíz hője és metángáz révén. Az idei főszezontól azonban igen jelentős költségnövekedést okoz az energiaárak növekedése.

– Várható-e emiatt bármilyen korlátozás, vagy szolgáltatáscsökkentés?
– Nem tervezünk leállást sem a Gyógyfürdőben, sem az Aqua-Palace fedett élményfürdőben. Szolgáltatáscsökkentésben sem gondolkodunk. A fedett uszodánk február végéig zárva tart. Addig a szokásos karbantartási munkákat végezzük és a vízcserét.

– Készülnek-e valamilyen fejlesztéssel, vagy újdonsággal a 2023-as esztendőre?
– 2023-ban olyan fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek segítik a fürdő gazdaságos és energiatakarékos üzemelését. Naperőművet létesítését és napelemek beszerzését tervezzük.

Hajdúszoboszló hungarospa strandfürdő nyár