• Két háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz idén tavasszal.

  • Várhatóan sokan választják ezeken a hétvégéken a termálfürdős üdülőhelyeket, amire nem árt felkészülni.

A hosszú hétvégékre mindig sokan időzítenek egy pár napos üdülést, akár úgy, hogy a szabadságuk terhére egy-egy nappal megtoldják a munkaszüneti napokat. A korábbi évek tapasztalata, hogy ezekben az időszakokban ugrásszerűen megnő a termálfürdők vendégforgalma.

Ez persze nem véletlen, hiszen időjárástól függetlenül ideális úti célnak számítanak. Ha jó az idő, akkor azért, ha pedig hűvösebb időt fogunk ki, akkor pedig azért lehetnek jók a meleg vizes fürdők, tehát nem foghatunk mellé.

Érdemes jó előre készülni azoknak, akik több napos pihenést időzítenének a hosszú hétvégékre. A fürdőkhöz közeli szálláshelyek ilyentájt meglepően gyorsan megtelnek. Tehát nem éri meg az utolsó pillanatra hagyni a szállásfoglalást, mert hoppon maradhatunk. A dolog másik része, hogy ilyenkor tényleg sokan lehetnek a termálfürdőkben, főleg a kisgyerekkel is látogatható helyeken. Akit zavar a tumultus, annak erősen ajánlott más időszakot választani és pont a hosszú hétvégék közötti időszakokban felkeresni a fürdőket.

Arra viszont figyeljenek, hogy tavasszal sok termálfürdő karbantartási szünetet is tart, pont az ünnepek közötti, kevésbé forgalmas időszakokban. Hamarosan készítünk egy összeállítást a tavaszi karbantartási leállásokról, érdemes emiatt később visszanézni a Termál Online-ra.

Mikor is lesznek ezek a hosszú hétvégék? Március 15. idén szerdára esik, tehát akkor nem lesz hosszú hétvége. Az idei első hosszú hétvége húsvétkor lesz és mindjárt négy napig fog tartani: április 7-8-9-10., péntektől hétfőig.

Május 1. hétfőre fog esni, így április 29., 30. és május 1. lesz a rá következő hosszú hétvége. Ez különösen ideális lehet egy fürdőlátogatáshoz, ugyanis sok helyen hagyományosan ekkor nyitják meg – még, ha részben is – a szabadtéri fürdőrészeket. A pünkösdi hosszú hétvége (május 27., 28., 29.) szintén lehetőséget termet majd egy szombattól hétfőig tartó kikapcsolódáshoz. A tavasz utolsó napjaiban akár már egész meleg időt is kifoghatunk.

Aquarius élményfürdő Nyíregyháza

Itt olvashat arról, hogy a rendszeres gyógyfürdőzés – egy kutatás szerint – melyik népbetegséget előzheti meg.