• Az ország egyik legnagyobb múltú gyógyfürdője Nagyatádon található.

  • A fürdő fejlesztésének első ütemére tavaly jelentős összegű állami támogatást kaptak, de végül nem kezdődhetett el a beruházás.

  • Ugyanakkor nem mondtak le erről a tervről, addig is a város strandfürdőjét modernizálják.

A mai Nagyatádi Gyógyfürdő elődjét az 1900-as évek legelején alapították, kevés ilyen nagy múltra visszatekintő fürdő található az országban. Egy éve ilyentájt még arról írtunk, hogy megvalósulhat a patinás fürdőépület felújítása, bővítése, valamint egy új gyógyvizes termálkút kialakítása. Minderre 1,2 milliárd forint állami támogatást kapott a város.

A tervek között szerepelt egy második ütem is, aminek révén egy teljesen új szárnnyal bővülhetne a fürdő. Viszont tavaly nyáron kiderült, hogy még az első ütem fejlesztése sem kezdődhet el. Még annak ellenére sem, hogy az állam már átutalta a városnak a szükséges anyagi forrást, azonban ezt a kormányzati takarékossági intézkedések miatt visszakérték Nagyatádtól. A település csak a beruházás előkészítésére fordított 36,5 millió forintot tarthatta meg.

Az Atádhír mai híre szerint Ormai István, a település polgármestere a legutóbbi képviselő-testületi ülésen beszélt a fürdőfejlesztésről. Elmondta, hogy az illetékes állami szervezet az év közepén fogja áttekinteni a korábban lefújt beruházásokat. S ekkor nyílik majd ismét lehetőség arra, hogy Nagyatád támogatáshoz jusson. Önerőből ekkora fejlesztést nem tudnának finanszírozni. Pozitív elbírálás esetén készen állnak a beruházás elindítására, mert korábban ezt teljes egészében előkészítették.

Nagyatádi gyógyvíz gyógymedence

Nem maradnak addig sem fürdőfejlesztés nélkül. Nagyatádon egy szezonális strandfürdő is működik, a jó hír pedig az, hogy ennek a fejlesztésére 370 millió forintot nyertek. Ebből felújítják az öltözőket, a medencéket, új vizes és szárazföldi élményelemeket telepítenek.