• Jó évet zárt a Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping; fejlesztik a Bocskai Gyógyfürdőt és a Hévízi Tófürdőt; nem emel árat a Hungarospa; bővült a budapesti gyógyvizek köre; gyógyító gyógyvízpára; zárva maradt a Kék Lagúna.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Az elmúlt évben a Jászság második legnépszerűbb turisztikai attrakciójának egy fürdő, méghozzá a Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping számított. Ez szép eredmény, hiszen több termálfürdő is működik a Jászságban. Erről és az idei vendégforgalmuk alakulásáról, valamint a jövő évi terveikről is nyilatkozott a fürdő ügyvezető igazgatója. Ezt itt olvashatja.

Két nyertes uniós pályázatnak köszönhetően jelentős beruházás lesz a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben. Fejlesztés várható Hévízen is, ehhez kapcsolódóan a Tófürdő átkerül a kórháztól egy állami tulajdonú gazdasági társasághoz, amiről itt talál bővebb információkat.

Fontos bejelentést tett még a múlt héten a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója: 2024-ben is az idei jegyárakkal várják majd a vendégeket. A szoboszlói fürdő idei évének az alakulásáról itt olvashatnak.

Már szeptemberben írtunk arról, hogy bővült a fővárosi gyógyvizek köre. A héten ezt hivatalosan is bejelentették. A V.30 Belvárosi Sportcentrum fürdőrészlegében élvezhetik a víz kedvező hatását.

A gyógyvizek hatásánál maradva: orvosi vizsgálatok is igazolták, hogy a gyógyvíz párájának is kedvező hatása lehet az egészségre. Némelyik gyógyvízfajta különösen hatásos ebből a szempontból. Erről itt tudhat meg többet.

A korábbi tervek szerint ezen a héten nyitották volna újra az izlandi Kék Lagúna termálfürdőt. Erre nem került sor, de közöltek egy új nyitási dátumot. Más kérdés, hogy jelenleg ez sem tűnik túl reálisnak.

A tiszakécskei Barack Thermal Resort Black Friday akciójáról itt olvashat.

Barack Resort élménymedence

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.