• A téli időszakra Budapest két népszerű strandja is átalakult fényparkká.

  • A margitszigeti Lumina Park Budapest 150 után megnyitott a karácsony hangulatát hozó Lumina Christmas Park is Budán, a Római strandon.

A megnyitó ünnepségen dr. Bősz Anett Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, dr. Kiss László, III. Kerület Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Borosné Szűts Ildikó, a fürdővállalat vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, köztük több mint 200 óbudai gyermeket.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a téli, hideg hónapokra hozta létre a Lumina Christmas Parkot Óbuda népszerű strandján, kihasználva a Római fürdő héthektáros területének adottságait.

Az év végéhez közeledve egyre inkább készülünk a karácsonyra, a karácsonyi meghitt hangulat pedig elképzelhetetlen fények nélkül. A mesés Christmas Village a fények birodalmába viszi látogatóit, megjelenítve a magyar és az európai karácsonyi ünnepek csodáit, szimbólumait egy nagyjából egy kilométer hosszú útvonalon. Található benne karácsonyi posta, manók műhelye ajándékgyárral, jégvilág pingvinekkel, rénszarvas ösvény és karácsonyfaerdő, fel lehet ülni a színpompás szánra, a karácsonyi buszra és a körhintára, végül a Mikulás házában is vendégeskedhetünk – olvasható a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közleményében.

Az óbudai intézményekből több mint 200 gyermek csodálhatta meg a fényparkot a megnyitó napján. A MikulásGyárral pedig stratégiai együttműködést is kötöttek: a Lumina Christmas Park adományátvevő pont lesz, ahol a MikulásGyárnak szánt csomagokat le lehet majd adni.

Maci a Lumina Parkban

A fénypark 2024. január 15-ig látogatható sötétedéstől 21 óráig.

Információk: https://luminapark.hu/budapest-christmas/