• Mutattunk egy jó kis gyógyvizes fürdőt, ahová csak 1500 forint a belépő; van olyan Balatonhoz közeli termáltó, ahová nem is kell belépőjegy; jubilál az egyik alföldi gyógyfürdő; az érdi termálfürdőről jó, a nagyatádiról viszont kevésbé jó hírek jöttek.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hátha lemaradt valamiről.

Kezdjük egy rossz hírrel, mert szerintünk ez azért túlmutat önmagán. A héten kiderült, hogy mégsem jut állami támogatás a Somogy megyei Nagyatádi Gyógyfürdő első fejlesztési ütemére. Egy hónapja még tutira biztosnak tűnt a fejlesztés, ugyanis az önkormányzat számlájára akkor már befolyt az 1,2 milliárd forintos állami támogatás. Azonban akkora a költségvetési córesz, hogy vissza kellett utalniuk a pénzt az államkasszába. Ez nagyon rossz hír minden olyan fürdőfejlesztés kapcsán, amire esetleg van állami ígéret, de még nem kezdődött el a tényleges beruházás. Tartunk attól, hogy mostanában nem a nagyatádi lesz az egyetlen lefújt fürdőfejlesztés.

Váltsunk egy örömtelibb témára: 1962 júliusában nyitotta meg kapuit a mai Hajdúnánási Gyógyfürdő elődje. A 60. évfordulót a hétvégén üli/ülte meg a fürdő, viszont a nyitás pontos dátuma július 21. volt. Boldog szülinapot nekik, egy egész jó gyógyfürdőről van szó.

Jöjjön néhány fürdőtipp. Anno a Baranya megyei Szigetváron forgatták a Kisváros című tévésorozatot. Nem emlékszünk arra, hogy a sorozatban feltűnt-e valaha a település termálfürdője, igaz akkortájt (a 90-es években) még nem nézett ki olyan jó, mint most. Ráadásul gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik a vizük. Ez utóbbiról ide kattintva olvashat.

Aki az ország legkeletibb csúszdaparkját keresné fel, annak Kisvárdáig kell utaznia. S szerintünk érdemes, hiszen négy évvel ezelőtt adták át az aquaparkot, azaz szinte még új. A 14 pályás csúszdapark országos szinten is a nagyobbak közé tartozik. Itt minden további információt megtudhat róluk.

Még mindig a fürdőtippeknél maradva: tudják, hogy egy jó kis gyógyvizes fürdő működik Tiszaföldváron? Megéri ellátogatni az egész évben nyitva tartó fürdőbe, mert kimondottan kedvező jegyárakat kínálnak. Itt olvashat még néhány infót a termálfürdőről.

Van egy olyan termáltó Magyarországon, ahol nem szabad fürdeni. Ettől függetlenül nagyon is érdemes felkeresni. Azt, hogy hol található, itt tudhatja meg.

Rossz hírrel kezdtük, jöjjön a végére egy jó hír. Van némi mozgolódás a hét évvel ezelőtt bezárt érdi termálfürdő körül. Felbukkant a színen egy befektető, aki állítólag látna fantáziát az újranyitásban. Olvassa el, hogy mit mondott erről a város polgármestere.

Az elmúlt heti termálfürdős hírösszefoglalónkat pedig itt találja.