• Idén is érdemes Bükfürdőn nyaralni; azért még mindig találni olcsó gyógyvizes fürdőket; fürdőfejlesztés Révkomáromban; gyógyfürdőzés hatása a reumatoid artritiszre.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hátha lemaradt valamiről.

A Vas megyei Bükfürdőre a nyári strandolásra és gyógyulásra vágyóknak is érdemes ellátogatniuk, erről itt olvashat bővebben. S ha már Vas megyét emlegetjük, akkor itt megtalálhatja a megye gyógyfürdőinek és gyógyvizeinek a listáját – van miből válogatni, jó kis megye ez gyógyfürdős/gyógyvizes szempontból.

Fejlesztenék az észak-komáromi termálfürdőt. A 6,5 millió eurós beruházás révén főképp a wellness szolgáltatások köre bővülhetne a határhoz közeli létesítményben. Amit erről most lehet tudni, azt itt olvashatja el.

Nemzetközi szinten egész sok orvosi kutatást találni, amelyek során a gyógyvizek, illetve a fürdőgyógyászati kezelések hatását vizsgálják. Ezek olykor egymagukban nem kellően nagy mintaszámúak, ezért érdekesek azok az orvosi kutatások is, amelyek abból állnak, hogy egy adott témakör esetében összegyűjtenek minden korábbi klinikai vizsgálatot és ebből próbálják levonni a tanulságokat. Spanyol orvosok pont ezt tették a reumatoid artritisszel kapcsolatos kutatásokkal és a jó hír az, hogy a gyógyvizes fürdőzés és az iszappakolás hatékony lehet ennél a betegségnél. A tavaly decemberben publikált eredményeikről itt olvashat.

Sokat drágultak mostanában a fürdőbelépők. A fürdők nem jókedvükben emelik az áraikat, hiszen drasztikusan megugrottak a fürdőüzemeltetéshez kapcsolódó költségek. Ennek ellenére azért még lehet találni megfizethető jegyárakat kínáló gyógyvizes fürdőket, még ha olykor ezért némi kompromisszumot is kell vállalni.

Hajdúszoboszló közelében több ilyen fürdőre is bukkanhatunk, ezen belül is jó választás lehet a Püspökladányban működő termálfürdő. Pest megyében azért már magasabb az árszint, de a Tápiószentmártonban szezonálisan működő gyógyvizes fürdőt érdemes lehet felkeresni.

A múlt heti fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.