• Bővülhet a szolgáltatások köre a jelenleg hét medencével rendelkező termálfürdőben.

  • A beruházás 6,5 millió euróba kerülne.

Fejlesztéseket terveznek a szlovákiai Komárom (Révkomárom) termálfürdőjében. Erről Keszegh Béla, a település polgármestere számolt be a Körkép.sk tudósítása szerint. A városban tervezett egyéb beruházások ismertetése mellett a polgármester kitért arra, hogy már kész tervdokumentációval rendelkeznek a komáromi termálfürdő megújítását illetően (ez nem tévesztendő össze a határ magyar oldalán lévő Brietio Gyógyfürdővel).

A tervek szerint a fürdőépületben wellness szolgáltatások, masszázs, szauna, valamint jógázási lehetőség, ezen felül műkörmös, sminkes állna a vendégek rendelkezésére. A gyerekmedencét egy hosszabb úszórésszel bővítenék.

A szlovákiai termálfürdő külső medencéi a polgármester elmondása szerint rendben vannak, bár az egyik csúszda körül akadtak gondok, de ennek megoldása folyamatban van. A termálfürdő fejlesztése körülbelül 6,5 millió euróba kerülne és Keszegh Béla polgármester esélyt lát arra, hogy a projektre uniós forrásokat is szerezzenek.

Az említett észak-komáromi fürdő amúgy jelenleg is egész népszerűnek számít, a komáromi Erzsébet hídtól nagyjából 2,4 kilométerre található.

Nyáron mind a hét medencéjük üzemel. Ez három termálvizes medencét, rekreációs medencét, úszómedencét, oktató medencét, gyermekmedencét foglal magában, ezen felül egy többpályás csúszda is található a fürdőben. A vizsgálatok szerint az itteni termálvíz enyhíti az ízületi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekben szenvedők panaszait.

A helyi televízió a közelmúltban beszámolt a strandszezon indulásáról, az erről szóló riportjukat itt nézhetik meg: