• A határhoz közel is egész nagy a választék termálfürdőkből, ezek közül mutatunk néhányat amolyan úti tippként.

  • A belépőjegyeik árai nagyjából az azonos kategóriájú magyarországi termálfürdőkéhez hasonlóak.

Jó néhány termálfürdő működik Szlovákia déli részén, közel a magyar határhoz. Ráadásul ezek közül némelyikben egész komoly fejlesztések valósultak meg az elmúlt években. Főleg a Győr-Moson-Sopron és a Komárom-Esztergom megyékben élőknek lehet érdemes megfontolni, hogy időnként ellátogassanak ezekbe a termálfürdőbe is.

A szlovákiai termálfürdők különösen jó úti célok lehetnek akkor, amikor nálunk munkaszüneti nap van, viszont Szlovákiában sima hétköznap. Így elkerülhetjük az ünnepnapokon a hazai fürdőkre jellemző zsúfoltságot.

Nagymegyer: a többségében magyarok lakta település Dunaszerdahely közelében található. A határtól nagyjából 12 kilométerre, vagy ha így könnyebb betájolni: Győrtől 25 kilométerre, Komáromtól 34 kilométerre. A jelenleg a Thermal Corvinus nevet viselő fürdő elődje 1974-ben nyitotta meg a kapuit. A létesítményben az elmúlt években rengeteg fejlesztés valósult meg, idén pedig új szaunavilágot és fitneszparkot adtak át. Jövőre új medencékkel bővül a kínálat, ezek közé fog tartozni a sodrófolyó, a hullámmedence és a gyermekmedence. Összesen tíz medence található a Thermal Corvinusban, ebből 7 medence egész évben üzemel.

A napi parkolási díj 3 euróba (kb. 970 forint) kerül, hétköznap a felnőtt 3 órás belépő ára 6,5 euró (2100 forint), az egész napos jegy 9 euróba (2900 forint) kerül. Hétvégén és ünnepnapokon a 3 órás jegy ára 7,5 euró (2400 forint), az egész napos belépőért pedig 10 eurót (3240 forint) kell fizetni.

Nagymegyer termálfürdőDunaszerdahely: éves szinten 400 ezer vendég keresi fel a Thermalpark nevű fürdőt, ami Győrtől 40 kilométerre, a határtól hozzávetőlegesen 25 kilométerre fekszik. A Thermalpark Dél-Szlovákia legkedveltebb termálfürdőjének számít. A 45 évvel ezelőtt megnyitott fürdőben tíz medence található, ebből 8 a nyári szezonon kívül is üzemel. Ebben a fürdőben is sok fejlesztés történt az elmúlt években, ezek közé tartozik, hogy felújították a szállodájukat, a következő strandszezonig pedig a szabadtéri úszómedencéjük újul meg. A fürdő területén egy kis tó is található, amit szeretnének strandolásra alkalmassá tenni, talán ez már a 2019-es szezonra megvalósulhat.

A parkolási díj napi 1 euró. A felnőtt 3 órás belépő ára 7,5 euró (2400 forint), az egész napos jegy ára pedig 9 euró (2900 forint).

Dunaszerdahelyi termálfürdőPárkány: az Esztergommal szomszédos településen működik a Vadas Thermal Resort, ami egy szálloda és fürdőkomplexum. Hotel, egész évben működő uszoda és egy szezonális termálfürdő tartozik hozzájuk. Idei nagy újdonságuk volt, hogy az év elején átadtak egy fedett fürdőrészleget is. Ahogy a lenti képeken látható, ez nagyon kis pöpec fürdő lett, 900 négyzetméteren három termálmedence, jacuzzi, szaunavilág, sószoba található. A nyitvatartási idejük kicsit furcsa, a külső vendégek számára 12 órakor nyitnak, viszont csak 21 órakor zárnak.

Itt a parkolás ingyenes, a 3 órás belépő 10 euróba (3240 forint), a teljes napos jegy 12 euróba kerül (3800 forint).

Vadas párkányi termálfürdő

Párkány termálfürdőKomárom (Révkomárom): a fentieknél kisebb, 2,5 hektáros területen működő fürdőről van szó. Éves szinten 80 ezren keresik fel az észak-komáromi termálfürdőt. (Nem összekeverendő a komáromi Brigetio Gyógyfürdővel). Idén kicserélték a szabadtéri medencék közötti burkolatot, tavaly új csúszdát adtak át. A termálfürdőben hat kültéri medence és két fedett medence található, ezen közül a nyári szezonon kívül csak az utóbbiak üzemelnek. A 3 órára érvényes felnőtt belépő ára 4,3 euró (1400 forint).

Komárom Komárno termálfürdőCsak tájékoztatásképpen számoltuk át forintra a belépőjegyek árait. Aki útra kelne, az vigyen magával eurót és/vagy bankkártyát.