• Megnéztük, hogy a minősített gyógyvízzel rendelkező Pest megyei fürdők közül hol kínálják a legolcsóbb belépőt.

  • Jelenleg egy szezonálisan működő strandfürdő látogatható a legkedvezőbb áron.

Pest megye keleti részén, közel Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez található Tápiószentmárton nagyközség. Jelenleg itt működik Pest megye legolcsóbb belépőket kínáló gyógyvizes fürdője.

Négy-öt éve még a gyógyvizes fürdők, illetve a gyógyfürdők esetében bőven lehetett találni 1000 forintos, vagy akár olcsóbb felnőtt belépőt kínáló helyeket. Manapság igazából már a 2000 forint körüli belépő is az olcsóbb kategóriába tartozik. Ennek fényében nagyon jó ajánlat, hogy a Tápiószentmártoni Strand és Termálfürdő esetében 1500 forintba kerül egy felnőtt napijegy.

Szezonális fürdőről van szó, idén április végén nyitottak és várhatóan szeptember végéig tartanak nyitva. A különlegességüknek az számít, hogy a feltörő termálvíz 2004-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, amit 2021-ben megerősítettek.

Alkáli-hidrogénkarbonátos, kloridos gyógyvízről van szó, amit mozgásszervi problémák, sérülések utókezelése, egyes bőr- és nőgyógyászati betegségek esetén érdemes alkalmazni, de kedvezően hat az idegrendszerre is.

Jelenleg négy medence áll a fürdőzők rendelkezésére. A gyógyvizes medencét 34-36 Celsius-fokos vízzel töltik, de választhatjuk a 30-32 Celsius-fokos vizű strandmedencét, vagy a 25-28 Celsius-fokos vízzel töltött úszómedencét. Mindezeken felül egy gyermekmedence is a kínálat része, aminek a vize 30-32 Celsius-fokos

A jegyárakra visszatérve, a már említett felnőtt belépőn felül a 3-18 évesek és a 65 év feletti nyugdíjasok számára 1000 forintba kerül a napi belépőjegy. A családi jegy ára 2 felnőtt és 2 gyermek esetén 4000 forint. A nyitvatartás utolsó két órájára pedig 800 forintért váltható belépő. Ezek a jegyek napi egyszeri belépésre jogosítanak, de minimális felárért visszatérős jegy is vásárolható.

A fentiek manapság már nagyon kedvező árnak számítanak. A Pest megyei hasonló fürdők közül a tóalmási Szent András Gyógyvizes Strand lehetett volna velük versenyben a jegyárak terén, de az a fürdő idén felújítás miatt nem nyit ki. Tavaly egyébként Tóalmáson 1100 forint volt egy felnőtt jegy, ha megnyitnak, akkor valószínűleg ott is 1500 forint körül alakult volna a belépőár.

Tápiószentmárton termálfürdőA tápiószentmártoni gyógyvizes strand a nyár végéig 9 és 19 óra között tart nyitva, szeptemberben pedig majd két órával korábban zárnak.

Ide kattintva további információkat és érdekességeket olvashat a hazai termálfürdőkről.