• Megemelték az áraikat, de még így is csak 1350 forint a felnőtt és 1100 forint a nyugdíjas belépő, ami egészen baráti ár a kínált szolgáltatásokhoz képest.

  • A hangulatos gyógyfürdőket keresőknek érdemes ellátogatni Püspökladányba.

A város Hajdú-Bihar megye nyugati részén, Hajdúszoboszlótól 26 kilométerre, Debrecentől nagyjából 50 kilométerre található. Püspökladányban az 1920-as években találtak termálvizet, ami 1987-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, majd ezt 2009-ben újra megerősítették. 2004 óra gyógyfürdőnek számít a Sárrét Kincse nevet viselő fürdő. Az elnevezés amúgy onnan ered, hogy Püspökladány a Nagy-Sárrét, a Nagykunság és a Hortobágy találkozásánál fekszik.

Püspökladány vasúti csomópont, így akár tömegközlekedéssel is kényelmesen megközelíthető. Például Budapest irányából napi több közvetlen vasúti járat is érinti a várost.

A püspökladányi fürdőt sokan azért szeretik, mert nagyok a zöldterületeik, ezért a nyári kánikula idején sincs tumultus. Illetve sokan esküsznek a gyógyvizük hatására. Kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvíz tör a felszínre Püspökladányban. A víz ízületi problémák, gerinc- és ízületi elváltozások, csonttöréseket követő utókezelések, ideg- és izomfájdalmak, nőgyógyászati gyulladások, illetve az érszűkület egyes fajtái esetén ajánlott.

Sárrét Kincse Püspökladány gyógyvízAmikor így nyáron teljes a fürdő szabadtéri kínálata, akkor a kinti részen gyógyvizes medencék, valamint úszómedence, gyermekmedence és tanmedence várja a vendégeket. Fedett résszel is rendelkezik a gyógyfürdő, ahol további gyógyvizes medencék találhatók.

Püspökladány termálfürdő úszómedenceGyógyfürdő lévén természetesen gyógyászati kezeléseket is kínálnak. Ezek közé tartozik többek között az iszapkezelés, a súlyfürdő, a szénsavas kádfürdő, a tangentor és a víz alatti gyógytorna is.

Püspökladány Sárrét Kincse gyógymedenceVégül térjünk rá az anyagiakra. Nagyon sokáig tartották az 1000 forintos felnőtt belépőjegyárat. Azonban a Sárrét Kincse fürdő sem tudta kivonni magát az energiaárak és egyéb költségek megugrásából, emiatt a közelmúltban árat emeltek, de még így is az olcsó gyógyfürdők közé tartoznak.

Konkrétan most egy felnőtt napijegy 1350 forintba kerül, ugyanez nyugdíjasoknak és diákoknak 1100 forint, a gyerekek számára 14 éves korig 750 forint a belépő. Még ezeken az árakon is lehet spórolni, hiszen a fentiekből a helyi lakosoknak, valamint 16 óra után mindenkinek kedvezményt nyújtanak.

Baráti társaságoknak, nyugdíjas kluboknak érdemes összefogniuk és együtt felkeresni a fürdőt, mert a csoportos jegyáraik is nagyon kedvezőek. 15 fő felett a felnőtt napijegy 950 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 750 forint, gyerekeknek 550 forint.

Kevés gyógyfürdőnél láthatunk manapság ilyen árakat…

Hazánk egyik különleges kénes-jódos vizű gyógyfürdőjéről ide kattintva olvashat!