• Nyár eleje óta átlagosan 20-25 százalékkal emelkedtek a fürdőbelépők árai, javult Zalakaros buszos megközelíthetősége, fontos fejlesztés zajlik Hajdúszoboszlón és lett egy új gyógyhelyünk.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hátha lemaradtak valamiről.

A Magyar Fürdőszövetség főtitkára nyilatkozott arról, hogy a jegyáremelési moratórium feloldása óta 20-25 százalékkal emelkedtek a fürdőbelépők árai. Azonban olyan szinten ugrottak meg a fürdőüzemeltetéshez kapcsolódó költségek, hogy akár az árak duplázása sem lett volna meglepő. Ugyanakkor a vendégek fizetőképességét is figyelembe kell venniük a fürdőknek. Erről a témáról ide kattintva olvashat bővebben.

Akadtak azért kellemesebb hírek is a héten. Hajdúszoboszlón egy bő kétmilliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg szeptember végéig. Teljesen megújul a Mátyás király sétány. Erről itt talál bővebb információkat.

Akinek nincs autója, vagy messzebbre nem szeret autóval menni, annak lényeges kérdés, hogy egy adott fürdőhely mennyire kényelmesen érhető el tömegközlekedéssel. Ennek kapcsán egy apró, de fontos lépés, hogy Zala megye kedvelt üdülőhelye, Zalakaros eggyel több közvetlen buszjárattal közelíthető meg a fővárosból július elseje óta. A témáról itt talál meg minden egyéb tudnivalót.

Minket is meglepett, hogy valamikor idén frissítették a hazai gyógyhelyek listáját és kiderült, hogy már Szentes is gyógyhelynek számít. Egészen pontosan a város gyógyfürdője és környéke kapta meg ezt a címet. Itt elolvashatja, hogy ez mit jelent a gyakorlatban.

Szintén a héten írtunk arról, hogy a nyitóhétvégéjén sok vendéget vonzott a Medve-tó strandja.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatójának elmondása szerint nem a nyár végén, hanem ősz végén, vagy talán csak az év végén zárják be a Gellért Gyógyfürdőt. A két éve zárva tartó Király Gyógyfürdő (lenti képen) fejlesztéséről már nem voltak ilyen jó hírei, viszont a Rác fürdő tervezett nyitási dátuma már körvonalazódik.

Budapest törökfürdők Király fürdő

A múlt heti fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.