• Jó idő várta a Medve-tóhoz érkező első strandolókat, így egész megtelt a népszerű sóstó strandja.

  • A drágulás ellenére sem lett megfizethetetlen a fürdőbelépők ára.

Múlt héten írtunk arról, hogy június 24-én megnyitja kapuit a szovátai Medve-tó strandja a fürdőzők előtt. A különleges, erősen sós vizű tó rengeteg turistát vonz évről évre.

A Sóvidék Tv a nyitást követően készített egy tudósítást a strandfürdőről. Miután a korábbi évekkel ellentétben jó idővel indult a szovátai strandidény, ezért egész sok vendég látogatott el a tóhoz.

A lejjebb görgetve megtekinthető videóban megszólaltatnak egy Fejér megyéből érkező vendéget, aki életében először járt Erdélyben. A tudósításban elhangzott, hogy a strand nyitvatartása a régi, minden egyes nap 10 órától 18 óráig tart nyitva, de 13 és 15 óra között pihentetik a tavat, ebben az időszakban tilos a fürdés.

A Medve-tó jegyárai 2018 óta nem változtak, idén viszont emelték a belépők díját. Egy felnőtt belépő 40 lejbe, egy gyermek napijegy 30 lejbe kerül. Utóbbiak a mostani árfolyam mellett nagyjából  3200 és 2400 forintot jelentenek. (A magyar fürdők áraihoz képest ez nem drága, a Magyarországról érkező vendégek számára inkább a rövid nyitvatartási idő lehet szokatlan, de ez a tó heliotermikus jellegéből adódik).

A szezon előtt elvégezték a szükséges karbantartási munkákat. Erre azért is szükség van, mert a sós víz kikezdi a fürdő faépítményeit. Például idén a stégek fapadozatának 35-40 százalékát kicserélték.

A korábbi cikkünkben elolvashatja, hogy mitől melegszik fel nyárra a sósótó vize és miért melegebb a mélyben, mint a felszínen. Itt pedig megnézheti a Sóvidék Tv friss videóját:

(a videót sajnos időközben törölték)