• Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként teljesen megújul a hajdúszoboszlói szállodasor, a Mátyás király sétány.

  • A teljes beruházás szeptember végére készül el.

A hajdúszoboszlói beruházás során megújul a Mátyás király sétány és a Szent István park egy része. Céljuk a sétány gépjárműforgalmának csillapítása, és ezzel párhuzamosan egy attraktív sétáló utca létrehozása, amelyen 10 élménypontot is kialakítanak. A Mátyás király sétány, valamint a fürdő környezetének fejlesztése tovább emeli Hajdúszoboszló idegenforgalmának színvonalát – nyilatkozta Czeglédi Gyula polgármestert. A teljes beruházás szeptember végére készül el.

A turisztikai fejlesztést az önkormányzat, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány konzorciuma a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán elnyert több mint kétmilliárd 77 millió forintból valósítja meg.

Czeglédi Gyula a beruházás kapcsán jelezte, hogy tavaly a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 3,5 milliárd forintos beruházással készült el a strand prémium zónája, amihez 1,5 milliárd forint támogatást kaptak. Ugyancsak a Kisfaludy program keretében újulhatott meg Hajdúszoboszlón több mint 700 magánszálláshely 2,5 milliárd forint értékben.

A további fejlesztési elképzelések közül a konferencia-központ megépítését és a Hungarospa fürdő korszerűsítését emelte ki a polgármester. Czeglédi Gyula elmondta azt is, hogy az év első 6 hónapjában megközelítették a 400 ezer vendégéjszakát, ami csaknem eléri a 2019-es rekordot.

Hajdúszoboszló megújuló sétány

(MTI, fotó: Czeglédi Gyula Facebook oldala)