• Hajdúszoboszlón hamarosan egy új rendezvényközpont épülhet, aminek révén a városban jelentősen felpöröghet a konferenciaturizmus.

  • A napokban bemutatták a rendezvényközpont első látványterveit.

Amikor október elején Hajdúszoboszló idei turisztikai szezonjáról írtunk, akkor egy – fürdőn kívüli – újdonságot is megemlítettünk. Ez pedig egy új multifunkcionális rendezvényközpont lesz, aminek révén Hajdúszoboszló a jövőben nagyobb szeletet hasíthat ki a konferenciaturizmusból is. Ráadásul egy ilyen fejlesztés nagyban segíti a nyári időszakon kívüli vendégforgalmat.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a napokban a Facebook oldalán mutatta be a rendezvényközpont látványterveit, ami alapján meglehetősen impozáns épületről lesz szó. Mint a polgármester írja, a terveket a TSPC tervező iroda készítette.  A koncepcióterv sok korábbi változatot követően került kialakításra úgy, hogy az önkormányzat által elvárt legfontosabb igényeket figyelembe vették.

Az épület kialakítása során kifejezetten ügyelnek majd a meglévő természeti környezet megóvására. Az épületegyüttesben helyet kap egy úgynevezett liget fórum, amely részben nyitott, részben fedett lesz és összeköti a konferencia és sport funkciókat. A konferenciaszárny első emeletén multifunkcionális tér, hozzá kapcsolódóan színpad és közösségi tér kerül kialakításra. Ez utóbbi kiválóan alkalmas lesz színházi események és más kulturális rendezvények megtartására is.

Az épület földszintéjén kap helyet egy étterem, valamint a konyha. A sportrészen centerpályát, épített és mobil lelátókat, öltözőket és egyéb kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. Az épület különlegességét adja majd a két egységet 12 méter magasan összekötő ligetgyűrű, amely egyéb kulturális rendezvényeknek, fogadásoknak biztosít reprezentatív helyszínt.

Hajdúszoboszló rendezvényközpont látványtervCzeglédi Gyula a fentiekhez hozzátette, hogy eddig az építész szakma és a városi képviselők többsége is elismeréssel szólt az épület megjelenéséről és a koncepcióról. A polgármester személyes véleménye pedig az, hogy a konferencia központ és rendezvénycsarnok megvalósulása Hajdúszoboszlóhoz méltó, 21. századi megoldást fog kínálni.