• A napokban egy újdonságot adtak át Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, az Aquarius élményfürdő előtti területen.

  • Az 500 négyzetméter vízfelületű szökőkút látványos hang- és fényeffekteket használ, miközben ismert slágereket játszik.

A fejlesztés egy 1,44 milliárd forint értékű uniós támogatásból valósult meg. A program keretében teljes egészében megújul az Aquarius élményfürdő előtti terület, amelynek fő attrakciója a rendkívül látványos showelemeket bemutató szökőkút. A szökőkút egyik különlegességének számít, hogy  dinamikus vízképet is képes megjeleníteni.

A szökőkút medencéjébe összesen 93 darab, víz alatti, szivattyúval megtáplált fúvóka került. Mivel minden fúvókából kilépő vízsugár magasságát egymástól külön tudják szabályozni, így egy rendkívül látványos vízjáték jöhet létre. A szökőkút másik különlegessége a 8 darab díszvilágítás, amely kandeláberen elhelyezett 2-2 darab kültéri hangszórókból szóló zenét lekövető vízjátékkal egészül ki. A vezérlő az előre feltöltött zeneszám ritmusára képes a vízjátékot megjeleníteni, így a zene ritmusával összhangban mozgó vízsugarakat láthatnak majd a látogatók.

Szintén a fejlesztés része, hogy a Tófürdő bejárata előtt egy hosszanti csobogó is helyet kap, amely a korábban meglévő, a projekt keretében teljeskörűen felújított szökőkutakat köti össze. Megújul a zöldfelület a központi park és a víztorony előtti területeken. A Svájci Lak előtt található parkoló és sétányrendszer részbeni újra burkolása is megvalósul. Mindezeken felül öntözőhálózat került kiépítésre Sóstógyógyfürdő frekventált zöldfelületi részein. Új nyilvános WC-ket is telepítettek, valamint trambulinparkot alakítottak ki a Szódaház utca előtti játszóparkban és a Blaha Lujza sétány elején található játszótéren.

A megvalósítás során 27.294 négyzetméter területen történt gyepesítés, valamint 64 db lombhullató fa, 16 db örökzöld, 1879 db cserje és 503 db évelő növény ültetése történt meg.

A szökőkút esetében jelenleg a próbaüzem zajlik, aminek keretében a látványosság még október 31-ig tekinthető meg.

Nyíregyháza szökőkút

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő szökőkút

Az Aquarius élményfürdő belépőjegyeinek árairól itt talál információkat.

Fotók: MTI/Balázs Attila