• Sok jót nem tudtunk írni a lepencei fürdőfejlesztésről, a héten megnyitotta kapuit a Medve-tó strandja, fürdős roadshow indul és megszámoltuk Borsod megye gyógyfürdőit és gyógyvizeit.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hátha lemaradt valamiről.

30 évnyi működés után 2007-ben zárták be a visegrádi Lepencei Strandfürdőt. Az egykor nagyon kedvelt termálstrandot azóta nem fürdőzők, hanem inkább kalandvágyó youtuberek látogatják, hogy videókat készítsenek a természet által visszafoglalt medencékről. Azonban pár éve úgy tűnt, hogy végre sínen van a fürdő ügye, új tulajdonoshoz került és komoly tervek is születtek a fejlesztéséről. Két éve ősszel még nyilatkoztak is nekünk az elképzeléseikről, de az furcsa volt, hogy tavaly ősszel már lepattintottak, amikor kerestük őket. A héten pedig arról szóltak a hírek, hogy csúszhat a tervezett beruházás.

A héten viszont elindult a strandszezon a szovátai Medve-tónál. A kedvelt sós vizű tó mellett már korábban megnyitották „kistestvérét”, a Mogyorósi-tavat. A nyitásról, a rendhagyó nyitvatartási időről és a belépőjegyeik árairól ide kattintva olvashat további részleteket.

Masszázskülönlegességek, egy szépen felújított termálkemping, vadonatúj szórakoztató-központ várja a Bükfürdőre érkező vendégeket. A bükfürdői újdonságokról itt olvashat.

Jövő héten startol egy nyári roadshow, ami az ország 18 gyógyfürdőjét, valamint egy balatoni strandot is érint. A helyszínek listáját itt találja. Bogácsról indulnak és Mezőkövesdre kétszer is ellátogat a roadshow.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében viszonylag kevés gyógyfürdő és gyógyvíz található – legalábbis a térség más megyéihez képest. Ami viszont van, az nagyon jónak számít. Amúgy szerintünk turisztikai szempontból kicsit alulértékelt megye Borsod. Az ottani gyógyvizekről és gyógyfürdőkről ide kattintva olvashat.

A múlt heti fürdős hírösszefoglalónkat pedig itt találja.