• Egyházi szervezésben építettek fürdőt Hegyközszentmiklóson, 95 évvel ezelőtt nyitották meg a levente medencét, új légijárat indul Hévízről.

  • Heti termálfürdős hírösszefoglaló, hátha lemaradt valamiről.

Hegyközszentmiklóson már több mint 50 éve működik egy termálfürdő, de most építettek a szomszédságában egy másikat is. Az ígéretek szerint nem lesz egymás konkurenciája a két fürdő. Az erről szóló cikkünket itt találja.

Le a kalappal a Túrkevei Termálfürdő munkatársai előtt, villámgyorsan rendezték a soraikat. A hónap első napján történt tűzeset a fedett fürdőben, azon belül is a szaunában. A teljes fürdő csak egy napig tartott zárva, majd sorra nyitották újra a medencéket. Először csak a szabadtérieket, a héten pedig már a fedett részleget is. Szaunájuk ugyan nincs, de annak a hiányával azért együtt lehet érni. Lesz azért még így is mit javítani a fürdőben és nem is lesz olcsó, erről itt olvashat.

Június 14-én volt a Bihar Termálligeten belül található levente medence megnyitásának 95. évfordulója. Aki kíváncsi arra, hogy miért így hívják a medencét és, hogy hol van ez a fürdő, az ide kattintva tudhat meg erről mindent.

Most már biztosnak tűnik, hogy a Somogy megyei Nagyatádon megvalósulhat a patinás gyógyfürdő felújításának első üteme. Az ehhez szükséges 1,2 milliárd forint már ott van az önkormányzat bankszámláján. A beruházással kapcsolatos tudnivalókat itt foglaltuk össze.

A Hévíz-Balaton Airporton jellemzően csak charterjáratok fordulnak meg. A héten azonban egy menetrendszerinti járat is megkezdte a működését. A Wizz Air járatával Németországba lehet eljutni/érkezni Hévízről/Hévízre. A járat indulásáról itt írtunk.

S ha már Hévízt említettük: a Hévízi Tófürdő mellett a Széchenyi Gyógyfürdő, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a makói Hagymatikum is feltűnik egy friss reklámfilmben.

Vajon melyik gyógyvizes fürdő van a legközelebb a Balatonhoz? A választ itt találja. A végére pedig egy fürdőtipp: hangulatos, szabadtéri medencés termálfürdő az egyik nemzeti park közepén. Itt olvashat róla.