• Négy medence és kedvező jegyárak várják a Kabán található kis gyógyfürdőbe érkező vendégeket.

  • Akár gyógyászati kezelések is igénybe vehetők a fürdőben.

Hajdú-Bihar megyében, azon belül is Hajdúszoboszlótól kevesebb mint 20 kilométernyi autóútra található egy jó kis gyógyvizes fürdő. A Kabai Városi Strand és Gyógyfürdőről van szó, ami a kisváros központjában működik.

Tartják még a korábbi jegyáraikat, de nagy kérdés, hogy meddig lehet ezt az árszintet biztosítani, hiszen a fürdőüzemeltetéshez kapcsolódó költségek drasztikusan megnőttek. Konkrétan most egy felnőtt belépő 1230 forintba kerül, nyugdíjasoknak 770 forintba, diákok számára szintén 770 forint a napijegy. A gyerekbelépő ára pedig 570 forint. Ráadásul délutáni belépőt is kínálnak, valamint a helyi lakosok számára is olcsóbbak a jegyek.

A Kabán feltörő termálvíz 2002-ben kapott gyógyvíz minősítést, amit 2012-ben megerősítettek. Az ilyen kisebb fürdők általában nem kezdeményezik a gyógyfürdő cím megszerzését, hiszen akkor gyógyászati kezeléseket is biztosítaniuk kell. Viszont a kabai fürdő 2013-ban megszerezte a gyógyfürdő titulust is.

A jellegzetes színű jódos gyógyvizüket két medencébe töltik. Az egyik vize 34-36 Celsius-fokos, a másiké 36-38 Celsius-fokos. Ezen felül egy hűvösebb vizű – 26 Celsius-fokos – úszómedence, valamint egy 30 Celsius-fokos vizű gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll.

Ahogy említettük, fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők a gyógyfürdőben. Ezek közé tartozik a gyógyvizes medencefürdő, az iszappakolás, az orvosi gyógymasszázs, a vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna. Mindezeken túl elektroterápiás kezeléseket is kínálnak, de wellness masszázsok is elérhetők náluk.

Kaba gyógyfürdő gyógymedenceA kabai gyógyvíz elsősorban mozgásszervi problémák esetén lehet hatásos, azon belül is főként a térd- és a csípőízületi problémákat enyhítheti.

Nemrég írtunk egy kevésbé ismert, csak nyáron üzemelő dunántúli termálstrandról, amiről itt olvashat.