• Talán meglepően hangzik, de egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban működik az ország egyik legújabb és legnagyobb csúszdaparkja.

  • Gyógyvízzel is rendelkeznek, így a nagyszülőkkel együtt utazó kisgyerekes családoknak is érdemes felkeresni a fürdőt.

Kisvárda Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától északkeletre 45 kilométerre található. 1967-ben nyitotta meg a kapuit a Kisvárdai Várfürdő, ami a megyén belül kifejezetten kedvelt termálfürdőnek számított.

2018 elején bezárták a fürdőt és egy komolyabb fejlesztés vette kezdetét. Ennek a leglátványosabb eleme egy 5 emelt magas, 14 pályás csúszdapark. Ez nemcsak a megye legnagyobb csúszdaparkjának számít, hanem országos szinten is ott van a legjelentősebbek között.

Először 2018 nyarának közepén nyitották meg az Aquacinemára átkeresztelt fürdőt. Akkor ez csak részleges nyitásnak számított, mert a folyamatban lévő munkák miatt az összes medence még nem állt rendelkezésre. Az csúszdapark első teljes szezonja a 2019-es volt.

Az ötödik szint induló magassága 14,4 méter, enyhébb és extrémebb lejtésű pályák közül is lehet választani vérmérséklettől és bátorságtól függően. Ami talán egyeseknek szokatlan lehet, hogy a csúszdák végén nem medencébe, hanem lassító sávba érkeznek a lecsúszók.

Kisvárda Aquacinema csúszdaparkAki szeretné kipróbálni a csúszdaparkot, az ne halogassa, hiszen nem egész évben üzemel, hanem csak a nyári időszakban, azon belül is a július eleje óta tartó főszezonban működik a csúszda minden egyes nap (júniusban csak hétvégén üzemelt a csúszdapark).

Akár többgenerációs családoknak is ajánlható az Aquacinema, hiszen nem a csúszda jelenti az egyetlen attrakciót, elvégre egy gyógyfürdőről van szó, ami minősített gyógyvízzel is rendelkezik. Tehát amíg a család fiatalabb tagjai csúszdáznak, vagy az élménymedencét használják, addig az idősebbek a gyógyvizes medencékben ejtőzhetnek.

Aquacinema fürdő KisvárdaA kisvárdai fürdőben alapvetően kétféle jegytípust kínálnak. A szimpla strandbelépő a medencék, valamit a csúszdatorony első szintjének használatát tartalmazza. Egy felnőtt napi belépő 2600 forintba, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 2100 forintba kerül.

A strandi medencék mellett a teljes csúszdakínálatot magában foglaló komplex jegy teljes áron 5700 forintba kerül, gyerekeknek, diákoknak nyugdíjasoknak pedig 4600 forint az ára. Ugyanakkor családoknak, valamint 17 óra után érkezőknek, illetve a helyi lakosoknak mindebből kedvezményt is biztosítanak.

Aki az ország keleti régiójába tervez üdülést, annak érdemes Kisvárdára ellátogatni. Lakókocsival rendelkezőknek, illetve azoknak, akik szeretnek sátrazni jó hír, hogy a fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik.

Aquacinema csúszdapark Kisvárda

A kisvárdai gyógyvíz hatásáról szóló korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.