• A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő szomszédságában nyitja meg a kapuit az új KRE SPA gyógyfürdő.

  • Egyiket a helyi református gyülekezet, a másikat a református egyházkerület működteti.

Egy hónappal ezelőtt történt meg a hegyközszentmiklósi KRE SPA gyógyfürdő ünnepélyes átadása. A szükséges engedélyek beszerzését követően július 20-án, azaz szerdán fog megnyitni az új termálfürdő – számolt be az Erdon.hu.

Hegyközszentmiklós a határ romániai oldalán, a létavértesi határátkelőtől nagyjából 18 kilométerre található. A településen a most megnyíló fürdő lesz a második gyógyfürdő.

A „régi” Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő már több mint 50 éve üzemel. A helyi református gyülekezet által működtetett gyógyfürdőben egy nagy termálmedence, valamint egy szezonális gyermekmedence működik, de hamarosan egy hideg vizes medencét is átadnak.

A már régóta működő fürdő szomszédságában tavaly kezdett egy vadonatúj létesítmény építésébe a Királyhágómelléki Református Egyházkerület. Az új fürdőben úszó-, termálvizes és élményelemeket tartalmazó medence, valamint egy gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére.

KRE termálfürdő Hegyközszentmiklós

A KRE SPA nevet viselő új fürdőbe egy felnőtt belépő 40 lejbe, nyugdíjasoknak és diákoknak 25 lejbe, 7 és 14 éves kor között 18 lejbe kerül, 7 év alatt pedig ingyenes a belépés. (Átszámítva ezek 3200, 2000 és 1450 forintos jegyárakat jelentenek).

A két szomszédos fürdő közötti különbséget az jelenti, hogy a KRE SPA-nak nincsenek szálláshelyei, de hamarosan építenek mobilházakat. Ezzel szemben a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdőnek van egy panziója és náluk sátrazni is lehet.

Fontos tudnivaló még a KRE SPA kapcsán, hogy egyelőre keddtől vasárnapig tartanak nyitva, azaz a hétfő szünnap.

A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő egyébként olcsóbb jegyárakat kínál, mint az új gyógyfürdő. Náluk egy felnőtt belépő 20 lejbe, 14 év alattiaknak 10 lejbe kerül, 3 év alatt ingyenes a belépés. A 20 lejes ár a jelenlegi árfolyamon 1600 forintot jelent. A régi fürdő hétfőtől péntekig, 8-tól 23 óráig tart nyitva.