• A balmazújvárosi fürdő továbbra is üzemel, de a gyógyvizes medencéiket jelenleg nem lehet használni.

  • Az első vizsgálat szerint időigényes lesz a javítás.

  • Frissítés: csütörtök reggel óta a fürdő termálmedencéi újra üzemelnek. Jelenleg csak a strandi „vesemedence” nem használható!

A friss infókat tartalmazó cikkünket ide kattintva olvashatja!

Kevés nagyobb csapás képzelhető el egy fürdő számára annál, mint amikor a nyári főszezon kellős közepén adódik valamilyen technikai probléma. A Hajdú-Bihar megyében, azon belül is Balmazújvárosban működő Kamilla Gyógyfürdővel most ez történt, leállt ugyanis a fürdő termálkútja.

Ugyanakkor azt fontos tudni, hogy a fürdő nem zárt be. A nem gyógyvízzel töltött medencéik továbbra is használhatók, illetve a kimondottan színvonalasnak számító szaunarészlegük is üzemel.

A Balmazújvárosi Városgazdálkodási Kft. a következőket tette közzé a jelenlegi helyzetről:

„Azonnali intézkedések és vizsgálat után kiderült, hogy a kút szivattyúja (nem tudni miért) felmondta a szolgálatot. A vizsgálatot a Hungarospa (Hajdúszoboszló) szakemberei végezték. Sajnos a szivattyút cserélni kell. Ennek a kiemelése és a cseréje idő és költségigényes, ráadásul a szivattyú beszerzése sem fog menni azonnal.

Ez a lehető legrosszabb számunkra, mint üzemeltető számára, de rossz a vendégek számára is, hiszen kánikula van. Erre a váratlan eseményre senki sem számított, pláne nem lehetett előre látni, hiszen a termálkutunkat az előző városvezetés néhány évvel ezelőtt újíttatta fel nem kis költséggel. A kedves vendégeinktől megértést és elnézést kérünk. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minél előbb helyre álljon a termálvíz-szolgáltatás.”

A helyzet rendeződéséig a kombinált jegyek és strandbelépők árából 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az árengedmény a csak a szaunába érvényes jegyekre, bérletekre, valamint az úszójegyre és a 17:30 utáni kedvezményes belépőre nem vonatkozik.

Holnap egyébként képviselő-testületi ülés lesz Balmazújvárosban. Vélhetően ott is szóba kerül a jelenlegi helyzet, amennyiben kiderül valamilyen plusz információ, akkor arról beszámolunk.