• Ezek a legnépszerűbb hazai fürdőkezelések; legkedveltebb somogyi termálfürdős települések; lassan vége a Csiszta Fürdő téli szezonjának; fejlesztik a Bocskai Gyógyfürdőt; gyógyvizek izomfájdalomra; felújítanának egy régóta zárva tartó gyógyfürdőt.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Melyek voltak az elmúlt évben – a társadalombiztosítás által támogatott – legnépszerűbb fürdőgyógyászati kezelések? Itt találja a listájukat. Két kezelést kiemelkedően sokan vettek igénybe, ezeknek a kedveltsége nem meglepő.

Számos olyan település található Somogyban, ahol termálfürdő is üzemel. Itt megnézheti, hogy ezek közül melyik volt a négy legnépszerűbb. Amúgy az itteni fürdők előtt még jelentős fejlődési lehetőség áll. Maguk a termálfürdők terén is lehetnek még fejlesztések, illetve szinte mindegyik településen akadna bőven lehetőség újabb szálláshelyek építésére is.

Már csak húsvétig tart a Csiszta Fürdő téli szezonja. Akkortól kezdve tovább lesz nyitva a kis termálfürdő. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a belépők ára is drágulni fog. Ezért akiknek megfelel a rövidebb nyitvatartás, azoknak érdemes kihasználniuk a mostani, olcsóbb fürdőbelépőt. Jelentős fejlesztések zajlanak a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben. A beruházások egy része kevésbé látványos, ugyanis a gépészetet érinti. Viszont lesznek olyan újdonságok is, aminek majd örülni fognak a vendégek.

Sokak életét megkeserítik a krónikus izomfájdalmak. Mi lehet ennek az oka, érdemes-e valamelyik gyógyvizes fürdőben enyhülést keresni? Erről itt olvashat. A török időkben épített fürdők közül – Budapesten kívül – már csak egynek található meg az utódja. Hol van ez és mit kell róla tudni? Itt elolvashatja.

Felújítanának egy régi – korábban a kénes vizéről ismert – gyógyfürdőt, nem messze a déli határtól. Itt elolvashatja, hogy merrefelé található ez a település, illetve fürdő és mit kell róluk tudni.

fürdőkúra gyógyvizes medencében

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.