• Akadnak még a Dunántúlon olyan termálfürdők, ahol legalább a nyugdíjas napi belépők megvásárolhatók 2000 forintnál olcsóbban.

  • Igaz, erre egyes helyeken csak a hét bizonyos napjain van lehetőség.

A nyugdíjasok számára a termálfürdők többsége igyekszik némi árengedményt biztosítani. Illetve néhány helyen ezen felül is adnak amolyan „nyugdíjas napi” kedvezményeket, ami azt jelenti, hogy bizonyos napokon még lefaragnak egy keveset a megszokott jegyárakból is.

Azt fontos tudni, hogy a nyugdíjasok mindig vigyék magukkal a nyugdíjfolyósítótól kapott igazolványukat, mert ezt kérhetik a pénztárnál. Legtöbb helyen ugyanis a kedvezményt nem életkorhoz, hanem a – magyarországi – nyugellátás meglétéhez kötik.

Egyes gyógyfürdőkben egyszerű a helyzet, mert alapesetben is annyira kedvezők a jegyáraik, hogy mindenféle akció nélkül beleférnek ebbe a 2000 forint alatti kategóriába. Elsőként említhetjük a kitűnő Nagyatádi Gyógyfürdőt, ahol gyógyvízzel töltött benti és szabadtéri medencékkel várják a vendégeket. Náluk a nyugdíjas napijegy 1600 forintba, helyi lakosoknak 1200 forintba kerül.

Nagyatád gyógyvizes úszómedence

Bár nemrég árat emeltek, de még így is 2000 forintnál olcsóbb napijegyet kínál a nyugdíjasok számára a Kaposváron található Virágfürdő gyógyfürdő részlege. Náluk a nyugdíjas napijegy 1900 forintba kerül. 15 órától kezdődően pedig délutáni jegy is váltható 1550 forintért.

A többi termálfürdőben már csak némi megszorítással igaz, hogy a szenior belépőket megkaphatjuk 2000 forintnál olcsóbban. Ide tartozik a Mesteri Termálfürdő, ahol 1500 forintot kérnek a nyugdíjas jegyért, de ez csak hétfőtől péntekig érvényes. Hétvégén és ünnepnapokon már 2500 forintba kerül a nyugdíjas napijegy.

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben alapesetben 3100 forintot kérnek a nyugdíjas jegyért, de van egy szerdai és pénteki napokon érvényes árengedményük, amikor ennek az ára csak 1500 forint. Ez az akció június 21-ig tart, de addig lesz néhány kivétel. Így március 15-én, március 28. és április 7. között, valamint május 1-jén nem vehető igénybe.

A Tamási Termálfürdőben március 22-én lesz érvényes egy nyugdíjas kedvezmény, aznap majd 1750 forintért kínálják számukra a napijegyeket.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben pedig már régóta létezik egy keddi nyugdíjas akció. Jelenleg ez azt jelenti, hogy keddenként 1900 forintért kínálják a napijegyet. Ár-érték arányban ez nagyon jó ajánlatnak számít. Gyakorlatilag egy állandó kedvezményről van szó, viszont a tanítási szünetek idején nem vehető igénybe, legközelebb ilyen lesz a március 28. és április 7. közötti időszak (magyarán április 2., kedd).

Sárvár termálfürdő gyógyvíz gyógymedence

Március végéig még a buzsáki Csiszta Fürdő is kedvezményes belépővel látogatható, erről itt olvashat.