• A tavalyinál egy héttel korábban, már március 15-én, azaz most pénteken megnyitják a Zalakarosi Fürdő gyógykertjét.

  • Itt 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medence áll a vendégek rendelkezésére.

A Zalakarosi Fürdő gyógy- és termálvilág (régi nevén gyógycentrum) részlegéhez tartozik egy nagyon hangulatos kis szabadtéri rész, a gyógykert. Ez majdnem egész évben használható, korábban tavasztól november elejéig volt nyitva, de legutóbb a téli tanítási szünet végéig meghosszabbították a működését.

A gyógykertben egy közel 300 négyzetméteres, 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medence található. Jellegében hasonló a strandidényben működő gyógyvizes ikermedencéhez, és szintén nagyon kedvelt a vendégek körében.

Tavaly március 22-én üzemelték be, de idén már március 15-én megnyitják a gyógykertet, így szabadtéren is élvezhető lesz a zalakarosi gyógyvíz hatása. A medence a gyógy- és termálvilág részleg nyitvatartási ideje alatt, azaz 9 és 19 óra között használható.

A gyógy- és termálvilág kiegészítő jegy ellenében látogatható, aminek a díja – a napijegyen felül – 2100 forint. Itt a kinti gyógymedencén túl beltéri gyógyvizes medence és egy sós vizű medence is a fürdőzők rendelkezésére áll.

Zalakaros gyógykert gyógymedence

Korábban itt írtunk arról, hogy miért különleges a Zalakaroson feltörő gyógyvíz.